Suport psihologic online gratuit pentru familiile și apropiații pacienților cu cancer

Asociația Imunis lansează extensia programului grupuri de suport pentru pacienții diagnosticați cu cancer, organizând de anul acesta și grupuri de suport pentru aparținători  
17.02.2021
Suport psihologic online gratuit pentru familiile și apropiații pacienților cu cancer
Cosmina Grigore, președinte și fondator al Asociației Imunis

Grupul de suport Imunis a luat naștere în iulie 2016, venind în completarea primei ediții din programul „Școala de pacienți”.  Cursurile sunt susținute și ghidate integral de către Cosmina Grigore, președinte și fondator al Asociației Imunis și totodată primul pacient devenit patient-coach din Romania.

Cum se desfășoară întâlnirile grupului de suport?

Atât întâlnirile pentru grupurile de suport pentru pacienți, cât și pentru grupurile de suport pentru aparținători au loc lunar. Nu se percepe taxă de participare, însă este necesar ca persoana interesată să aibă platforma Zoom instalată pentru a se putea loga pentru întâlnire. În ceea ce privește modul de desfășurare, sesiunea de grup de suport durează o oră, iar temele abordate, cât și poveștile și experiența pacienților sunt diferite de la o întâlnire la alta, motiv pentru care se recomandă participarea la mai multe întâlniri pentru o perspectivă de ansamblu.

Procesul de aderare la grupurile de suport pentru pacienți sau aparținători este simplu, persoanele interesate se pot înscrie printr-un mail la adresa [email protected].

 

Cui se adresează cursurile de suport psihilogic?

Toate aceste cursuri sunt dedicate celor care vor să facă parte dintr-o comunitate de pacienți luptători, curajoși, vizionari și dornici să nu lase un diagnostic să îi definească, aceia care simt că vor să învețe mai multe despre ei. Grupurile de suport Imunis reprezintă acel loc de întâlnire special creat pentru ca pacienții diagnosticați cu cancer să se simtă confortabil să-și împărtășească povestea, frământările, fricile sau nevoile. Înainte de pandemie toate aceste întâlniri se desfășurau offline, însă în prezent totul se întâmplă în online, un lucru benefic de altfel, întrucât acest lucru a oferit posibilitatea participării unui număr mai mare de persoane care în alte circumstanțe nu s-ar fi putut deplasa până la locul de întâlnire.

„Dincolo de acordarea de suport pe partea emoțională, atât grupurile de suport pentru pacienți, cât și grupurile de suport pentru aparținători oferă sfaturi practice pentru a lupta cu boala, pentru a construi un nou stil de viață, precum recalibrarea obiceiurilor alimentare, a produselor pe care le consumă pacienții și până la introducerea sportului și a sesiunilor de activități fizice în program, dar cel mai important oferă curaj, speranță și încredere în fiecare pentru a lua-o de la capăt și pentru a-și rescrie povestea.” – a declarat Cosmina Grigore, președinte și fondator al Asociației Imunis.

Recomandare video
Dr. Raluca Oprea: dieta echilibrată, primul pas în tratamentul ficatului gras