Nu mai arunca cremele de față expirate. Iată ce poți face cu ele

  • Publicat:
Nu mai arunca cremele de față expirate. Iată ce poți face cu ele

Cremele de față expirate nu-ți mai folosesc la nimic și sunt numai bune de aruncat? Mai gândește-te odată! Iată cât de utilă poate fi o cremă de față/corp care tocmai a expirat.

Pot fi folosite la diverse treburi casnice

Ai mult prea multe creme, ai uitat de ele în dulapuri și acestea au expirat? Ni se întâmplă tuturor. Important este să nu te grăbești să le arunci căci ele pot fi folosite la diverse treburi casnice sau chiar în îngrijirea corporală (masajul călcâielor, etc).

Citește și: Călcâie crăpate – ce remedii te ajută să scapi de pielea aspră de pe călcâie?

De asemenea, cremele de față/corp expirate pot fi folosite în tratarea obiectelor și accesoriilor din piele. Folosind o cârpă moale, freacă obiectele din piele cu o cantitate moderată de crema. Nu omite nici scaunele, canapelele, fotoliile, gecile de piele sau încălțămintea. Cremele fac minuni în cazul acestora!

Un alt truc este acela de a lustrui piesele de mobilier din lemn cu condiția să folosiți o cantitate mică și să frecați temeinic pentru că lemnul să absoarbă crema. Se repetă procesul până se ajunge a luciul dorit.

Nu mai aruncați cremele expirate la gunoi

Nu vă mai grăbiți, așadar, să aruncați cremele de față sau corp la gunoi, chiar dacă acestea au depășit termenul de valabilitate, ci puneți conținutul într-un recipient cu capac.

Lanolina este baza tuturor cremelor și are acțiune emolientă, favorizând astfel absorbția, este protector și reparator al pielii uscate (ca cea de pe călcâie) sau deteriorate.

Folosiți cremele expirate în zone precum: călcâie, genunchi, coate, în special dacă va confruntați cu afecțiuni ale pielii (eczeme, psoriazis, etc).

Citește și: Călcâiele crăpate: cum pot fi vindecate, acasă

FOTO: Shutterstock

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Thai Massage, abordarea holistică pentru well-being