(P) Machiajul pentru piele sensibilă: Cum să eviți reacțiile cutanate în sezonul cald

O persoană cu un ten sensibil se confruntă cu roșeață, iritații după expunerea la anumiți factori de mediu, cum ar fi vântul sau razele soarelui, sau la ingrediente agresive din produsele cosmetice, precum și la uscarea pielii. Aspecte care impun adoptarea unei rutine de îngrijire potrivită pentru pielea sensibilă.
  • Publicat:
(P) Machiajul pentru piele sensibilă: Cum să eviți reacțiile cutanate în sezonul cald
(P) Machiajul pentru piele sensibilă: Cum să eviți reacțiile cutanate în sezonul cald

Chiar și cea mai lină schimbare a vremii se reflectă pe pielea ta? O persoană cu un ten sensibil se confruntă cu roșeață, iritații după expunerea la anumiți factori de mediu, cum ar fi vântul sau razele soarelui, sau la ingrediente agresive din produsele cosmetice, precum și la uscarea pielii. Aspecte care impun adoptarea unei rutine de îngrijire potrivită pentru pielea sensibilă.

Orice persoană cu un ten sensibil ar trebui să știe că trebuie să evite anumite condiții care le pot agrava simptomele, dar și câteva ingrediente precum parabenii, parfumul, alcoolul sau coloranții artificiali. Iar, la fel cum rutina de îngrijire a pielii impune anumite reguli, la fel și un machiaj pentru piele sensibilă trebuie să respecte anumiți pași și condiții, pentru evitarea reacțiilor cutanate. Iată de ce recomandări ar trebui să ții cont dacă îți dorești un machiaj pentru piele sensibilă:

Pregătește-ți pielea

Orice machiaj, fie el pentru piele sensibilă sau normală, ar trebui să înceapă cu curățarea tenului. Începe prin a-ți curăța pielea cu un gel de curățare delicat și cu apă călduță. Pentru a evita orice tip de iritație, este indicat să schimbi gelul de curățare în funcție de sezon. În lunile mai reci și cu un aer uscat, orientează-te către un gel de curățare pe bază de ulei. În schimb, în sezonul cald, folosește un gel pe bază de spumă sau o apă micelară, care hidratează pielea. Totodată, folosește apa termală pentru a calma iritațiile pielii și a menține hidratarea la nivelul ei.

Hidrateaz-o

Odată ce pielea este curățată, concentrează-te pe hidratare. Aplicarea unei creme hidratante pe pielea sensibilă poate face o diferență considerabilă, deoarece protejează împotriva senzației de uscăciune sau, mai rău, de deshidratare. Asigură-te că produsul ales este pentru pielea sensibilă și conține ingrediente hidratante precum ceramide, uree, uleiuri sau unturi vegetale.

Alege produsele potrivite

Atunci când alegi produsele de machiaj, optează pentru formule delicate, fără parfumuri sau alți iritanți. Evită produsele cu pigmenți puternici și alege formule compacte, sub formă de stick, pentru a reduce riscul de iritații. Optează pentru o mascara ochi sensibili, care va reduce riscul de iritații și un fond de ten de calitate, potrivit tipului tău de piele. De asemenea, în loc să alegi o pudră colorată, optează pentru o pudra translucida, deoarece ca aceasta sa provoace reacții cutanate este mult mai mic.

Aplică produsele de machiaj cu delicatețe

Folosește tehnici blânde de aplicare a machiajului pentru a evita traumatizarea pielii sensibile. Evită frecarea excesivă și optează pentru tapotarea delicată a produselor pe piele. Totodată, înainte de a aplica produsele, spală-ți bine mâinile, mai ales dacă nu te folosești de bureți sau pensule.

Menține ustensilele curate

Asigură-te că instrumentele și produsele de machiaj sunt întotdeauna curate și în termenul de valabilitate recomandat. Curăță regulat pensulele și bureții de machiaj cu un gel de curățare pentru față sau cu un șampon delicat, și lasă-le să se usuce pe un prosop curat. În ceea ce privește produsele de machiaj, dar și cele de îngrijire, fii întotdeauna atentă la data lor de expirare. Cele mai multe au un termen de valabilitate între șase luni și un an. Pune o etichetă pe recipiente, pe care scrii data la care le-ai deschis pentru prima oară, pentru a știi sigur când e momentul să le arunci.

Testează produsele înainte

Înainte de a aplica un produs de machiaj pe întreaga față, efectuează întotdeauna un test preliminar pe o mică porțiune a pielii pentru a verifica reacția acesteia. Acest lucru te poate ajuta să identifici orice potențiale iritații sau reacții alergice înainte de a aplica produsul pe întreaga față.

Prin urmare, machiajul pielii sensibile necesită atenție și pregătire pentru a evita reacțiile cutanate. Acordă întotdeauna atenție etichetei ingredientelor înainte de a le achiziționa și testează-le pe o porțiune a pielii. Astfel, te vei putea bucura de un machiaj frumos și vei reduce riscul iritațiilor la minimum.

Sursa foto: Freepik

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Thai Massage, abordarea holistică pentru well-being