Călcâiele crăpate: cum pot fi vindecate, acasă

Dacă vrei să știi cum poți trata călcâiele crăpate, trebuie să știi cum se formează. Există câțiva factori care stau în spatele acestui aspect.
  • Publicat:
Călcâiele crăpate: cum pot fi vindecate, acasă
Foto: shutterstock

Călcâiele crăpate sunt o adevărată provocare pentru orice femeie. Din punct de vedere estetic nu sunt deloc plăcute, mai ales că pe timpul verii le expunem constant. În plus, odată ce se formează pare destul de greu să revenim la un rezultat sănătos, mai ales dacă nu am îngrijit din timp pielea pentru a preveni acest aspect.

Pielea crapă atunci când este sub presiune, mai ales că picioarele au responsabilitatea de a susține întreaga greutate a corpului. Dacă pielea devine uscată, își pierde elasticitatea, devine rigidă și este predispusă la fisuri.

Cum se formează călcâiele crăpate?

Dacă vrei să știi cum poți trata călcâiele crăpate, înainte de toate trebuie să știi cum se formează. Există câțiva factori care stau în spatele acestui aspect. Afecțiuni precum obezitatea, diabetul, eczema, hipotiroidismul, sindromul Sjögren (o boală autoimună), dermatoza plantară juvenilă (JPD), cunoscută și sub denumirea de „sindromul piciorului umed și uscat” pot fi cauze ale apariției călcâielor crăpate.

De asemenea, fisurile pot fi un rezultat al infecțiilor fungice. Multe persoane care suferă de călcâie uscate sau crăpate sunt tentate să aplice o loțiune pentru a hidrata zona când, de fapt, motivul ar putea fi prezența unei infecții. Printre simptome, pe lângă pielea uscată, pot apărea și mâncărimile între degete, inflamațiile, descuamarea și bășicile, iar dacă nu se îmbunătățesc în două săptămâni, este cazul să faci o vizită la cabinetul medicului.

Cum tratăm călcâiele uscate?

Prima recomandare din top-ul listei este aceea de a folosi o cremă cu uree, deoarece aceasta are un efect keratolitic, adică poate penetra pielea în profunzime și acționează ca un humectant.

  • Fă un tratament peste noapte. Dacă folosești o cremă cu uree, o poți transforma într-un tratament peste noapte. Mai exact, aplici crema și înfășori picioarele în folie de plastic, peste care pui șosete și o lași să acționeze până a doua zi. Folia de plastic va ajuta ca produsul să penetreze pielea și să o hrănească în profunzime.
  • Elimină excesul e piele. Exfolierea este valabilă și în cazul călcâielor. Ca tratamentele să fie eficiente, poți folosi o piatră de călcâie sau orice alt dispozitiv care să te ajute să îndepărtezi pielea uscată.
  • Hidratează. Hidratarea este esențială atât la interior, cât și la exterior. Cremele pe bază de apă sunt ideale în acest sens, dar este nevoie și ca rutina de îngrijire a picioarelor să fie constantă astfel încât rezultatele să se mențină.
Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Salată cu ciuperci și Mușchi File și paste cu Jambon de Curcan