Tipuri de aprecieri în cuplu care vă vor suda și mai mult relația

  • Publicat:
Tipuri de aprecieri în cuplu care vă vor suda și mai mult relația

Atât femeile, cât și bărbații au nevoi în cuplu: nevoia de a fi văzuți, de a fi auziți, de a fi înțeleși, de a fi acceptați, de a se simți în siguranță și lista poate continua. Nevoia de apreciere, însă, este de departe, cea mai importantă pentru buna funcționare a unei relații.

Aprecierea pentru contribuția în cuplu

Ce se întâmplă atunci când nu te simți valorizat, apreciat în suplu? Când celălalt îți minimizează acțiunile, efortul? Apare frustrarea. Te retragi emoțional, te detașezi, nu te mai străduiești să performezi sau să faci să existe o dinamică sănătoasă în cuplu.

Aprecierea contribuției în cuplu vă leagă emoțional, va consolidează relația și este sănătos și pentru voi, individual.

Aprecierea pentru ceea ce sunteți

Critica permanentă sau umilințele, comparațiile, reproșurile nu fac decât să vă știrbească încrederea în sine, dar și în partener. Aprecierea pentru ceea ce ești că individ se traduce în acceptare, iubire necondiționată și intenții curate, pure.

Aprecierea pentru diferențele dintre voi

Sigur că similitudinile v-au adus împreună și au făcut că dinamică dintre voi să fie una mai ușoară, dar, hei! Și diferențele. Poate că vă inspirați reciproc pentru momentele în care vedeți lucrurile distinct sau vă completați fără a pune presiune pe voi – toate aceste lucruri vă leagă și vă îmbogățesc relația.

Aprecierea pentru obiectivele în doi, dar și pentru cele individuale

Aprecierea pentru obiectivele personale merge mână în mână cu susținerea. Ți-ai propus să investești în educația ta, să îți deschizi un business sau să schimbi traiectoria profesională, iar partenerul este lângă tine, te susține în tot ce faci? Ce poate fi mai minunat?! Trebuie să identifici acele calităţi care îl definesc pe partenerul tău ca om şi să fii recunoscătoare că există.

Citește și: Ligia Peters, despre relațiile perfecte: „Magia iubirii este în mâinile noastre și cere încredere, calm și angajament”

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân