Cercetătorii au descoperit două tehnici uimitoare pentru depășirea evenimentelor negative din trecut

  • Publicat:
Cercetătorii au descoperit două tehnici uimitoare pentru depășirea evenimentelor negative din trecut

O nouă cercetare publicată în ‘Current Opinion in Psychology’ a dezvăluit două metode prin care oamenii pot fi pregătiți să privească evenimentele negative din trecut printr-un filtru pozitiv. Iată ce au concluzionat specialiștii!

Experiențele neplăcute din viața ta nu sunt pedespe trimise pentru a te chinui sau pentru a te face să te blochezi într-un loc, să privești într-un mod negativ viața sau să te demoralizezi total. Experiențele mai puțin plăcute te fac să te dezvolți, să înveți, să te maturizezi.

În momentul în care înveți că nu ai nevoie de răspunsurile corecte, ci te întrebările adecvate începi să înțelegi cu adevărat.

Ei bine, în acest sens, o nouă cercetare publicată în ‘Current Opinion in Psychology’ a dezvăluit două metode prin care oamenii pot privi evenimentele negative din trecut printr-o lumină pozitivă.

Prima metodă: Reevaluarea cognitivă

O modalitate uimitoare de a face acest lucru este să regândești complet evenimentul negativ, dându-i o altă conotație. Da, ai auzit bine! Punând mai mult accest pe ce s-a întâmplat pozitiv, de fapt.

Cunoscută și sub numele de „Reevaluare cognitivă”, metoda implică rescrierea evenimentului traumatic și schimbarea sensului său. De pildă, dacă ai trecut printr-o ruptură sfâșietoare de un partener și crezi că s-ar putea să nu îți mai revii niciodată… Prin reevaluarea cognitivă ai ocazia să înveți mai multe despre aspectele pozitive ale traumei. În cazul mai sus descris poți pune accept, spre exemplu, pe dezvoltarea personală, pe creșterea și evoluția ta personală, pe o relație sănătoasă, etc.

Cea de-a două metodă: Transformarea trecutului într-o poveste

Cealaltă metodă descoperită de oamenii de știință presupune neutralizarea evenimentului traumatic prin arta povestirii. Această metodă implică „reambalarea” (dacă vrei) experiențelor negative și „răscumpărarea” trecutului. Adică cosmetizarea sa.

Secretul acestui truc este următorul: în povestire, poți aminti despre evenimentele negative din trecut ca o mică parte integrantă din povestea pozitivă de ansamblu.

Citește și: Ce faci atunci când simți că nu mai poți?

FOTO: Shutterstock | SURSA: Current Opinion in Psychology

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Thai Massage, abordarea holistică pentru well-being
Recomandări:
Carmen Tănase povestește cum se simte, la propriu, ÎNVIEREA | Altceva cu Adrian Artene
Carmen Tănase povestește cum se simte, la propriu, ÎNVIEREA | Altceva cu Adrian Artene
ADHD-ul poate fi observat  în păr, arată un STUDIU
ADHD-ul poate fi observat în păr, arată un STUDIU