Ce faci atunci când simți că nu mai poți?

  • Publicat:
Ce faci atunci când simți că nu mai poți?
Sursa FOTO: Shuterstock

Gestionarea emoțiilor este un subiect complex, care de multe ori poate părea îngrozitor. În general, oamenii fug de emoții, mai ales de cele negative. Dar unde duce această atitudine?

Învață să ieși din zona de confort

Gestionarea emoțiilor presupune să îmbrățișezi și stările mai puțin plăcute, și nu doar pe cele pozitive. Iar tot acest proces te face să ieși din zona de confort. Chiar dacă azi te simți tristă, dezamăgită sau pierdută, este perfect normal. Înțelege tot ce simți și procesează experiențele prin care treci.

Gândește-te la felul în care te simți

Unde te duce fugă de emoții? La deconectare de sine, la sentimentul de lipsă de autenticitate. Ajungi să nu te mai recunoști, să te învinovățești și acolo unde nu este cazul, să repeți un tipar. Fugi, suferi și apoi o iei de la capăt.

Poartă o discuție cu tine însăți

Privește-te în oglindă și spune-ți că ești bine, că ești în siguranță. Fii blândă cu tine. Poți face asta, de ce nu, meditând. Ia loc pe canapea, unde ai parte de intimitate și fă câteva exerciții de respirație, urmate de afirmații pozitive. Vei vedea câtă putere poate avea un mindset corect asupra minții tale.

Procesează tot ceea ce simți

Potrivit specialiștilor, o emoție durează 90 de secunde. Așa că, bine ar fi să trăiești acea emoție. Să o procesezi. Căci, în caz contrar, vei ajunge să strângi frustrări și tristețe cu anii. Ele se vor acumula și vor ieși la suprafață.

Gestionând ceea ce simți, vei ajunge să eviți bagajul emoțional și să ai mai mult control asupra ta și stărilor prin care treci.

Ai răbdare cu tine

În final, nu uita că gestionarea emoțiilor negative necesită timp. Și răbdare. Fii blândă cu tine și oferă-ți timp în această călătorie. Nu există soluții rapide sau buton de stop, astfel că progresul tău va fi unul gradual. Îmbrățișează fiecare etapă așa cum vine și bucură-te de progres în timp!

Citește și: 5 semne care îți arată că ai o relație toxică cu tine însăți și ce e de făcut

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân