5 lucruri care sunt surprinzător de bune pentru sănătatea ta

Te-ai fi gândit vreodată că jocurile video, ciocolata sau lenea sunt benefice pentru sănătate? Îți spunem care sunt 5 dintre lucrurile surprinzător de bune pentru tine.
  • Publicat:
5 lucruri care sunt surprinzător de bune pentru sănătatea ta

Ți-ai propus să trăiești o viață cât mai sănătoasă, așa că ai adoptat obiceiuri pe măsură, mănânci multe fructe și legume, dormi suficient, faci sport și toate celelalte lucruri care te ajută să îți atingi obiectivul. Dar, indiferent cât de mult crezi că știi despre o viață sănătoasă, există întotdeauna lucruri care te vor surprinde. Precum cele cinci despre care îți vom spune imediat, care sunt foarte bune pentru sănătatea ta:

Ciocolata neagră 

Ciocolata neagră este atât de fină, catifelată și decadentă încât trebuie să fie dăunătoare pentru tine, nu-i așa? Greșit! Deși nu este ideal să mănânci prea multă ciocolată obișnuită, care este plină cu zahăr și alte ingrediente dăunătoare pentru sănătate, experții ne încurajează activ să ne răsfățăm din când în când cu puțină ciocolată neagră. De ce? Pentru că ciocolata neagră este un adevărat tezaur de antioxidanți, capabilă să lupte împotriva stresului oxidativ, să reducă inflamația și tensiunea arterială. Poți avea parte de toate aceste beneficii prin consumul a doar două pătrățele pe zi – cheia este moderația, pentru că totuși este ciocolată!

Râsul, cel mai bun medicament 

Râsul nu doar alungă tristețea, ci este un avantaj și pentru sănătatea ta fizică și psihică. El atenuează stresul și întărește sistemul imunitar, acestea fiind doar două dintre beneficiile majore ale acestuia. Deci, putem spune că, atunci când vine vorba de sănătatea ta, timpul petrecut râzând este întotdeauna timp bine folosit, fie că râzi cu prietenii buni în timpul unei cafele sau te uiți la sitcomul tău preferat pe Netflix. Ne-ar prinde bine tuturor mai mult râs în viețile noastre.

Plantele de apartament

Dacă vrei să fii mai sănătos, este momentul să-ți descoperi latura de grădinar! Decorarea spațiilor de locuit cu plante de apartament nu doar că face casa să arate mai frumos și aduce puțină natură în interior, dar va purifica aerul prin absorbția toxinelor, eliberarea de oxigen și creșterea umidității, ceea ce te va ajuta să respiri mai ușor, mai ales dacă suferi de afecțiuni precum astmul. Și asta nu e tot, pentru că studiile au arătat că a fi înconjurat de plante de apartament poate reduce nivelul de stres și să îți amplifice starea de bine.

Arta de a nu face nimic 

În vârtejul vieții, arta de a nu face nimic, ”dolce far niente”, cum îi spun italienii sau ”niksen” cum îi spun olandezii, este un aliat surprinzător pentru sănătate. Nu este lene, să știi, ci o pauză conștientă care îți permite minții și corpului tău să se destindă, să se reașeze și să se reseteze. Această pauză conștientă poate îmbunătăți starea mentală, poate stimula creativitatea și poate reduce nivelurile de stres. Încearcă uneori bucuria de a nu face nimic!

Jocurile video 

Înainte să te împotrivești plin de revoltă, ascultă-ne puțin! Jocurile video, în mod moderat, pot fi aliați surprinzători pentru sănătatea cognitivă. Ele îmbunătățesc abilitățile de rezolvare a problemelor, coordonarea ochi-mână și abilitățile de multitasking, ceea ce este excelent pentru creierul nostru, în special pe măsură ce îmbătrânim. Alege jocuri care îți provoacă mintea și reflexele și te vei distra făcând ceva care este cu adevărat benefic pentru tine, indiferent ce spuneau părinții tăi când erai copil!

Foto: Shutterstock

Urmărește CSID.ro pe Google News
Nicoleta Agheana
Nicoleta Agheană este un jurnalist reputat, cu experienţă în lifestyle şi sănătate, realizând de-a lungul timpului articole şi proiecte atât pentru publicaţii internaţionale, cât şi pentru brandul “Ce se întămplă, doctore?”. Domeniile de interes pe care le acoperă Nicoleta Agheană ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân