Cele mai benefice plante de apartament și cum vă pot ele îmbunătăți sănătatea și calitatea vieții

  • Publicat:
Cele mai benefice plante de apartament și cum vă pot ele îmbunătăți sănătatea și calitatea vieții
Sursa foto: shutterstock

Se spune că încă din naștere omul este conectat cu natura, iar orice plimbare în aer liber îl calmează, îi aduce mulțumire și îi reduce anxietatea. Astăzi vom vorbi despre beneficiile pe care le aduc plantele de apartament! 

Plante de apartament benefice pentru sănătatea și starea de bine a familiei tale

Oamenii care dețin plante în casele lor sunt mai fericiți și mai sănătoși, fapt demonstrat. Ei bine, conform studiilor, plantele de interior oferă numeroase beneficii psihologice dar și fizice, ca de pildă:

  • reduc oboseala
  • reduc stresul și anxietatea
  • îmbunătățesc performanțele și sprijină concentrarea
  • calmează pielea uscată și afecțiunile de natură respiratorie

În continuare îți vom prezenta cele mai recomandate plante de apartament cu proprietăți vindecătoare:

Aloe Vera

Aloe vera îți poate transforma locuința într-o oază de verdeață extrem de frumoasă și, în același timp, poate fi o soluție pentru numeroase afecțiuni și un adjuvant în menținerea sănătății. În plus, se îngrijește și foarte ușor și are proprietăți curative de care te poți bucura în confortul casei tale.

Arborele de cauciuc

Arborele de cauciuc este recunoscut că fiind una dintre cele mai eficiente plante pentru eliminarea toxinelor din aer. De asemenea, este și o plantă ușor de îngrijit. Are nevoie doar de temperaturi răcoroase, de lumină redusă și apă în abundență în zilele caniculare.

Crinul păcii

Crinul păcii necesită foarte puțină lumină sau apă pentru a rămâne verde, avantaj care face ca această plantă de interior să se bucure de multă popularitate. El este extrem de eficient în îndepărtarea compușilor organici volatili din aer.

Gerbera

Gerbera este o plantă cu flori viu colorate și poate fi cultivată atât în grădini de exterior, cât și în ghivece sau jardiniere. Aceasta nu este deloc pretențioasă, însă trebuie ferită de razele directe ale soarelui și ținută, pe timp de iarnă, la temperaturi de până-n 15 grade Celsius. Înlătura stările de anxietate și stres.

Ficusul

Ficusul se regăsește și el des în casele oamenilor, în diverse forme și mărimi. Această plantă are o capacitate incredibilă de purificare a aerului, datorită sevei sale unice din frunze. Ficusul reduce simțitor stările de stres și oboseală, fiind perfect atât pentru camera de zi, cât și pentru dormitor.

Palmierul doamnei

Palmierul doamnei este o plantă decorativă extrem de frumoasă și care nu necesită îngriji speciale. Cu o înălțime maximă de 120 de centimentri, planta reprezintă ventilatorul perfect pe care îl poți poziționa într-un colț al camerei.

Bambusul

Bambusul este o plantă decorativă ideală, atât pentru casă, cât și pentru birou. Acesta este recunoscut pentru efectele sale terapeutice, astfel că destinde atmosfera și te ajută în obținerea unei stări de bine.

Surse: medium.com, msn.com, lifehack.org

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân