Ziua internațională a pisicilor negre și superstițiile despre acestea: cum au apărut și care este adevărul, de fapt?

  • Publicat:
Ziua internațională a pisicilor negre și superstițiile despre acestea: cum au apărut și care este adevărul, de fapt?
Sursa foto: shutterstock

Dacă și tu ești superstițioasă sau ai în jur astfel de oameni, atunci cu siguranță nu ți-e deloc străină sintagma: „Pisicile negre aduc ghinion”. Astăzi vom vorbi de ziua internațională a pisicilor negre, dar și despre cât adevăr conține în realitate superstiția conform căreia acestea aduc ghinion.

De ce înclinăm să evităm felinele negre atunci când acestea ne taie calea?

Încă din Egiptul antic, felinele negre erau venerate, îndeosebi pentru calitățile lor extraordinare de a combate rozătoarele. Astăzi, acestea sunt asociate ghinionului, dar nu toate lumea știe concret de ce.

În mitologia celtică se spune că zânele luau chipul unor pisici negre, iar sosirea lor într-o casă sau în sat era semn de noroc. Ei bine, în pofida aceasta, pelerinii religioși care se temeau de orice legat de  credințele păgâne, au văzut întotdeauna pisicile negre drept adevărați demoni. Și le-au tratat că atare. Pisicile au fost omorâte, iar stăpânii lor, aspru pedepsiți.

Și cu toate că de-a lungul timpului felinele au fost asociate cu ghinionul și chiar cu moartea, se pare că astăzi pisica neagră este considerată a fi un talisman foarte bun pentru casă. Iată care sunt cele mai des întâlnite superstiții despre pisicile negre!

Cele mai comune superstiții despre felinele negre

  1. O pisica neagră este un adevărat talisman protector pentru cămin. Ea îți va ridica instant moralul, făcând că toate grijile și gândurile tale să rămână în afara ușii atunci când ajungi acasă.
  2. O pisica neagră ferește deopotrivă casa de necazuri. Ea își poate face stăpânii mai atenți astfel încât probabilitatea de  uita apa deschisă sau fierul de călcat în priză sunt minine.
  3. O pisica neagră protejează casa de spirite rele și de energie joasă.
  4. O pisica neagră calmează durerea și suferința, tratează oamenii de depresie și boli mintale, reduce nervozitatea celor dimprejur și calmează bebelușii.
  5. O pisica neagră sprijină depășirea fricilor, scapă locuitorii casei de coșmaruri și de asemenea, îi ferește de blesteme.
  6. O pisica neagră aduce prosperitate și bunăstare în casă.
  7. O pisica neagră îi ajută pe cei singuri să își găsească un suflet pereche și întărește angajamentul.
  8. Dacă o pisica neagră intră singură în casă, acesta se spune că e un semn bun. Și ai face bine să o păstrezi sau să o ții aproape.
  9. O pisica neagră are capacitatea de a absorbi energia negativă și a o transforma în energie pozitivă.

27 octombrie, ziua pisicilor negre

‘Ziua pisicilor negre’ a fost înființată pentru a celebra aceste feline și pentru a risipi superstițiile legate de ele. În fond, pisicile în general și nu doar cele negre, sunt animale excelente de companie!

De ‘Ziua Internațională a pisicilor negre’, o modalitate distractivă de a sărbători, în special dacă ai o pisica neagră, poți să faci fotografii cu animalul tău de companie pentru a-i sensibiliza pe cei care se tem de feline.

Surse: starsinsider.com, nypost.com, petalive.blog

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân