16 sfaturi esențiale pentru noii proprietari de animale de companie

Dacă te afli pentru prima dată în postura de posesor de animal de companie, cel mai probabil te simți agitat cu privire la aducerea lui acasă și ai o mulțime de întrebări. Iată câteva sfaturi utile în organizarea și gestionarea acestei situații!
  • Publicat:
16 sfaturi esențiale pentru noii proprietari de animale de companie
16 sfaturi esențiale pentru noii proprietari de animale de companie sursa foto: pexels

Momentul în care decizi ca un nou animal de companie să facă parte din viața ta îți poate crea o stare de entuziasm crescută, dar este, totodată, și un moment plin de întrebări fără răspuns, mai ales dacă te afli pentru prima oară în postura unui stăpân de cățel sau pisică .

Pregătirea în avans va fi de mare ajutor în a te asigura că atât tu, cât și noul animal de companie vă puteți bucura de confort, fără stres, chiar și atunci când vă aflați în plin antrenament de învățare a comenzilor și regulilor esențiale.

Ești nou în lumea proprietarilor de animale de companie? Descoperă aceste 16 sfaturi esențiale pentru noii proprietari de animale de companie.

Cumpără tot ce crezi că animalul tău de companie va avea nevoie înainte de a-l aduce acasă

De îndată ce animalul tău ajunge la noua sa casă, acesta va avea diferite nevoi. Asigură-te că ai achiziționat mâncare, recompense, jucării și tot ce consideri că animalul tău de companie va avea nevoie în primele zile de acomodare cu noua casă.

Programează o vizită la medical veterinar cât de rapid posibil

Indiferent dacă ai adoptat un animal de companie sau ai achiziționat unul prin intermediul unei crescătorii private, o călătorie la veterinar pentru a verifica starea de sănătate a cățelușului sau pisoiului este o necesitate. La această vizită, poți opta pentru un control complet și schema de vaccinare complete (în cazul în care nu dispune deja de una) de care are nevoie orice animal de companie pentru a fi sănătos.

Depozitează obiectele care pot fi distruse

Cățeii și pisoii sunt curioși, iar asta poate însemna ocazional un dezastru atunci când această curiozitate este exprimată în legătură cu pantofii tăi noi sau cu canapeaua. Asigură-te că orice ar putea fi toxic pentru animalul tău de companie nu este la îndemâna acestuia, împreună cu articolele pe care dorești să le păstrezi la distanță de dinții și ghearele ascuțite.

Ia în calcul microciparea animalului tău

Dacă ți-ai adoptat animalul de companie dintr-un adăpost,  probabil acesta este deja microcipat. Dacă l-ai achiziționat, însă, de la un crescător, cel mai probabil microcipul lipsește, iar recomandat ar fi să investești într-unul. Microcipul poate face diferența dintre tragedie și un final fericit dacă animalul tău de companie iese vreodată din casă.

Învață-ți animalul de companie comenzile esențiale cât mai repede și rămâi consecvent

Noul tău animal de companie va avea nevoie de multă instruire despre cum să trăiască în noua sa casă și depinde de tine să te asiguri că înțelege aceste reguli esențiale. Începe să îți instruiești animalul de companie în legătură cu locul unde ar trebui și are voie să-și facă nevoile, cum să interacționeze cu oamenii și cu ce obiecte are voie să se joace, cât mai devreme posibil.

Ia în considerare înscrierea animalului de companie la un antrenor profesionist pentru dresaj

Dacă lucrezi ore îndelungate sau nu ai o mulțime de timp de dedicat antrenării noului tău animal de companie, ia în considerare angajarea unui antrenor profesionist pentru dresaj. Acesta are experiență în a face față problemelor comune, cum ar fi lătratul sau zgâriatul și poate elimina comportamentele problematice rapid și eficient.

Informează-te constant despre blănosul tău

Fie că este vorba despre un câine sau o pisică, fiecare rasă are cerințe diferite. Unii, cum ar fi buldogii englezi, sunt predispuși la anumite afecțiuni, în timp ce alții, precum cei din rasa Husky, necesită un spațiu mare pentru a-și consuma toate energia. Informează-te din surse sigure despre temperamentul rasei animalului tău și despre potențialele probleme de sănătate ale acestuia.

Investește în produse speciale de curățat în urma animalului tău

Chiar dacă ești incredibil de consecvent cu antrenamentul, animalul tău de companie va avea probabil accidente pe măsură ce se adaptează cu noua casă. Detergenții enzimatici sunt esențiali pentru îndepărtarea mirosurilor, în timp ce investiția într-un aspirator de mână sau fără fir ar putea fi o idee bună dacă rasa animalului tău de companie este cunoscută pentru cantitatea mare de păr pe care o lasă pe toate suprafețele casei.

Ia în considerare sterilizarea animalului tău de companie

Dacă nu intenționezi să sporești numărul de animale de companie din casa ta, ia în considerare sterilizarea acestora pentru a elimina riscul apariției unor sarcini nedorite.

Asigură-te că animalul tău de companie face efort fizic zilnic

Majoritatea animalelor de companie, inclusiv rasele de pisici cu energie ridicată, cum ar fi Bengals, trebuie să facă efort fizic zilnic. Planifică să faci o plimbare cu noul pui de cățel/pisoi zilnic sau investește în jucării care îți pot distra animalul în interior.

Găsește hrana ideală pentru animalul tău

Poate părea puțin costisitor, dar cheltuirea unor sume mai mari pe hrana de bună calitate poate duce la economisire pe termen lung, prevenind problemele de sănătate ale animalului tău de companie. Întrebă medicul veterinar pentru recomandări.

Fii răbdător

Uneori, un nou animal de companie poate crea multă frustrare, mai ales atunci când face mizerie și dezordine. Dar antrenarea unui animal necesită timp, răbdare și consecvență și este esențial să ții cont de asta atunci când puiul tău roade inevitabil ceva scump sau pisica dă peste un alt pahar cu apă și îl sparge.

Creează un loc special amenajat pentru animalul tău de companie

Animalul tău are nevoie de un loc special precum un mic pat, de un spațiu care îi aparține exclusiv. Vei avea nevoie, de asemenea, de spațiu pentru a depozita lucruri precum mâncare, lese, jucării și mâncăruri, și cel mai bine este să organizezi totul din timp.

Fii conștient de nevoile esențiale ale blănosului tău

Unele animale de companie pot fi spălate și îngrijite fără probleme acasă, în timp ce altele vor avea nevoie de călătorii regulate la un coafor profesionist pentru a menține pielea și blana sănătoase. Dacă animalul tău de companie are nevoie de îngrijire profesională, căută recomandări de la prieteni sau din locuri sigure pentru a te asigura că persoana care are grijă de animalul tău este profesionistă.

Învață ce este toxic pentru noul membru al familiei tale

Totul, de la articole de curățenie până la plante de apartament, poate fi toxic pentru animalele de companie. Dacă ai un câine sau o pisică, cercetează ce tipuri de plante, produse de curățare și alimente sunt otrăvitoare și ține animalul de companie departe de ele.

Creează un cont de economii pentru cheltuiri neprevăzute

Facturile veterinare de urgență și alte evenimente costisitoare pot apărea în mod neprevăzut. De aceea, este bine să ai niște fonduri la îndemână pentru a acoperi îngrijirea medicală a animalului tău de companie. Creează un mic fond de economii și folosește-l pentru a plăti cheltuielile medicale pe măsură ce acestea apar.

Surse: msn.com, dailypaws.com, yardbarker.com

Urmărește CSID.ro pe Google News
Sarah Mușat
La început de drum, dar cu toate acestea încrezătoare în abilitățile ei, s-a alăturat echipei Ce se întâmplă doctore? în anul 2022. A început acest nou capitol cu entuziasm și cu o mare dorință de a inspira un număr cât mai mare de oameni prin informațiile de cea mai bună calitate ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân