11 sfaturi ca să să economisiți timp la cumpărături

Pierdeți mult prea mult timp la cumpărături? Nu uitați cât de prețios este timpul vostru și aruncați o privire la cele 11 sfaturi puse la dispoziție pentru a vă ajută în această privință!
  • Publicat:
11 sfaturi ca să să economisiți timp la cumpărături
11 sfaturi prin care să economisești timp la cumpărături sursa foto: pexels

Cumpăratul de alimente poate fi o experiență plăcută și terapeutică. Din nefericire, mulți dintre noi nu au timp să evadeze în zilele lucrătoare la supermarket pentru a cumpără alimentele necesare. Suntem, de obicei, presați de timp și foarte grăbiți. Programe încărcate, calendare nebunești, planificatoare aglomerate și lista poate continua.

Cumpăratul alimentelor este totuși o necesitate, dar în unele zile trebuie pur și simplu să intrăm și să ieșim cât mai repede posibil din magazin. Data viitoare când vă aflați în dificultate și aveți puțin timp la dispoziție, luați în calcul aceste sfaturi pentru a economisi timp la magazinul alimentar.

Evitați cumpărăturile de după serviciu

Dacă este posibil, evitați cumpărăturile de după program. Intervalul orar la care oamenii termină, în general, serviciul este momentul în care majoritatea își fac cumpărăturile. Liniile de la casă pot fi mai lungi, iar magazinele pot fi foarte aglomerate, deoarece toată lumea are nevoie de alimente proaspete pentru a pregăti cina după o zi lungă petrecută la job. Cea mai bună și înțeleaptă alegere este să evitați cumpărăturile după sfârșitul zilei de lucru.

Cumpărați vrac

Dacă tu și familia ta aveți nevoie de mai multe bucăți dintr-un anumit articol, faceți cumpărături vrac. Produsele grozave de achiziționat includ fasole, cereale, cafea, leguminoase, nuci, fulgi de ovăz și semințe. Cumpărarea la vrac vă poate economisi, de obicei, niște bani.

Sunați din timp

A suna din timp la magazin poate părea exagerat. Dacă aveți de plasat o comandă specifică de pește sau carne, sunați din timp, astfel încât tot ce va trebui să faceți va fi să ridicați de la ghișeu comanda solicitată. Dacă nu puteți suna pentru o comandă în avans, treceți mai întâi pe la raionul unde puteți comanda, apoi faceți restul cumpărăturilor. După aceea, vă puteți întoarce la ghișeu pentru a vă ridica comanda în loc să pierdeți timpul așteptând-o pentru a fi preparată.

Verificați prețul alimentelor

Familiarizați-vă cu prețul unitar al articolelor. Adesea, un articol are un preț mai mare decât altul. Pentru a obține cel mai bun profit pentru buzunar și pentru a fi un bun administrator al banilor, verificați prețul unitar al articolului.

Nu faceți cumpărături înfometați

Faceți o favoare tuturor, inclusiv vouă și evitați cumpărăturile atunci când foamea lovește. Veți fi mai concentrați pe sarcinile pe care le aveți de îndeplinit și nu veți fi distrași de alimentele cu aspect delicios.

Păstrați o listă de inventar

O modalitate ușoară de a ști de ce aveți nevoie atunci când faceți cumpărături este să păstrați o listă actualizată a produselor alimentare pe care le aveți deja în bucătărie. Asta înseamnă să verificați dulapurile de bucătărie, frigiderul, congelatorul și cămara. Păstrați această listă în telefon, astfel încât să o puteți accesa cu ușurință în orice moment. O veți putea consulta atunci când faceți cumpărături pentru a ști ce articole aveți și cu ce articole trebuie să vă aprovizionați.

Fiți la curent cu cele mai noi oferte

Citiți pliantele săptămânale de la magazinele locale și căutați oferte înainte de a pleca spre cumpărăturile săptămânale. Nu numai că veți economisi bani, dar veți economisi și timp atunci când faceți cumpărături pentru că știți deja ce este la reducere și dacă aveți nevoie sau nu.

Pregătiți o listă de cumpărături

Crearea unei liste de cumpărături poate părea o sarcină descurajantă, dar crearea unei liste de produse alimentare este unul dintre cele mai bune sfaturi pentru a economisi timp. Planificați mesele și gustările săptămânale, apoi creați o listă de cumpărături pe baza meniului. Dacă rămâneți la lista de cumpărături, veți economisi timp și bani.

Plasați articolele corespunzător

Indiferent dacă puneți articolele în coș sau în cărucior, așezați-le împreună, în funcție de categoria din care fac parte. Spre exemplu, articolele congelate ar trebui să stea împreună, astfel încât totul să rămână cât mai rece posibil până când reveniți acasă. Articole mai delicate, cum ar fi pâinea și ouăle proaspete, pot fi puse împreună, astfel încât să nu fie zdrobite.

Faceți cumpărăturile dintr-un singur magazin

Dacă vreți cu adevărat să fiți eficienți când faceți cumpărături, faceți toate cumpărăturile de la un singur magazin. În acest fel nu veți fi stresați să alergați prin oraș și să faceți mai multe opriri pe parcurs. Același lucru este valabil și pentru cumpărăturile alimentare online. În loc să plasați comenzi pe o mulțime de site-uri web diferite, puteți plasa toate comenzile online pe o singură aplicație sau site. În plus, reduceți cantitatea de ambalaje, lucru ce este benefic pentru planetă.

Renunțați la articolele reduse dacă acestea nu se află pe lista de cumpărături

Renunțați la articolele reduse, cu excepția cazului în care articolele sunt pe lista voastră de cumpărături. Da, asta include articolele care sunt la reducere. Poate fi tentant și greu de trecut peste această acțiune, dar dacă nu sunt pe lista oficială de cumpărături, s-ar putea să riscați să cheltuiți mai mult decât vă permite bugetul săptămânal sau chiar să rămâneți fără spațiu de depozitare acasă pentru toate acele articole suplimentare.

Surse: msn.com, unexpectedlydomestic.com, goodmorningamerica.com

Urmărește CSID.ro pe Google News
Sarah Mușat
La început de drum, dar cu toate acestea încrezătoare în abilitățile ei, s-a alăturat echipei Ce se întâmplă doctore? în anul 2022. A început acest nou capitol cu entuziasm și cu o mare dorință de a inspira un număr cât mai mare de oameni prin informațiile de cea mai bună calitate ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân