Impactul perdelelor și draperiilor automatizate asupra somnului și stării de bine de acasă (P)

  • Publicat:

Lumina naturală s-a dovedit a fi o sursă esențială pentru calitatea vieţii. Studiile arată avantajele în locuințe unde crește calitatea vieții și nivelul de confort, în școli, unde s-a observat performanță cognitivă ridicată, iar în birouri o mai bună productivitate și absenteism redus. Dar pentru a profita din plin de avantajele luminii naturale, aceasta trebuie controlată în mod automat.

Iar aici vine în ajutor Somfy, cu soluții de automatizare pentru umbrirea din interior, care contrbuie la o stare de spirit mai bună, la un confort vizual sporit și economisirea de energie.

Adormi greu sau simți că nu te-ai odihnit suficient? Este posibil ca lumina din camera ta, de pe timpul nopții, să fie cauza nopților nedormite. Întunericul ajută la producerea melatoninei, hormonul natural care ne ajută să adormim. Chiar și cantitățile mici de lumină pot provoca o scădere a nivelului de melatonină, perturbând capacitatea noastră de a ne odihni. Suficientă lumină naturală în fiecare dimineață este vitală pentru repunerea în circulație a ritmului circadian.

În acest caz, controlul smart al perdelelor și draperiilor se va realiza cu ajutorul unității de comandă TaHoma switch și a aplicației de mobil dedicată. Perdelele și draperiile vor fi programate să se închidă automat seara, pentru un somn odihnitor, și să se deschidă încet dimineața, pentru a te trezi treptat, pe măsură ce lumina naturală pătrunde în încăpere.

Toate aceste sarcini repetitive sunt semnificative pentru sănătatea ta, iar prin automatizarea lor efortul tău este minim! Acum obiceiurile și stilul tău de viață se pot schimba cu o simplă apăsare a unui buton, datorită celei mai noi soluții de automatizare de pe piață – TaHoma switch de la Somfy.

De ce perdele și draperii automatizate?

Efectele pozitive ale soluțiilor automatizate pentru umbrirea de interior contribuie la crearea spațiilor care asigură confortul vizual, termic și aportul de lumină naturală optime. La rândul lor, aceste aspecte îmbunătățesc sănătatea, starea de bine și productivitatea.

Prin controlul automatizat, perdelele și draperiile inteligente pot oferi ajustări și umbrire fără efort sau control de la distanță. În plus, ele se inchid si deschid în funcție de ora din zi, de lumina exterioară sau chiar de controlul aplicației, indiferent de locație.

Perdelele și draperii automatizate se pot regla în mod natural pe tot parcursul zilei, pe măsură ce soarele se mișcă pentru a aduce și mai multă lumină naturală în casa ta. Aceasta este o modalitate excelentă de a controla atmosfera și de a-ți îmbunătăți starea de bine. Pe de altă parte, se pot închide atunci când soarele strălucește intens și pătrunde prin ferestre pentru a reduce câștigul solar, acest lucru fiind grozav pe timpul verii, pentru zonele cu suprafață vitrată mare.

Automatizarea este cheia creării unui mediu sănătos în spațiile din interior!

Descoperă mai multe informații despre soluțiile de automatizare a perdelelor și draperiilor pe www.somfy.ro.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”