Cele mai bune animale de companie de adoptat în cazul în care te confrunți cu alergii

În timp ce unii câini și pisici se încadrează în această categorie, nu există totuși garanții cu privire la alergiile tale. Alege din varietatea largă de animale de companie în cazul în care te confrunți cu alergii.
  • Publicat:
Cele mai bune animale de companie de adoptat în cazul în care te confrunți cu alergii
Cele mai bune animale de companie de adoptat în cazul în care te confrunți cu alergii sursa foto: pexels

Să recunoaștem că oricât de mult vrem să credem că suntem individualiști, oamenii sunt făcuți să trăiască în societate și avem nevoie pe deplin de prezențe sufletești alături. Indiferent dacă trăiești singur sau ești înconjurat de o familie armonioasă, adoptarea unui animal de companie poate fi o modalitate excelentă de a adăuga puțină dragoste în casa ta într-o perioadă stresantă.

Cu toate acestea, dacă suferi de alergii la blana animalelor de companie, cu siguranță nu dorești să-ți faci viața și mai dificilă. Din fericire, există o mulțime de opțiuni grozave în ceea ce privește animalele de companie pentru cei cu probleme alergice. Iată care sunt cele mai bune animale de adoptat pentru cei predispuși la alergii:

Pisica Sphynx

Cei mai mulți oameni își imaginează că pisicile Sphynx sunt singurele pisici potrivite în cazul oamenilor care suferă de alergii, datorită absenței părului acestora. Cu toate acestea, mai sunt câteva pe listă de luat în considerare.

Pisicile Sphynx sunt cunoscute pentru inteligența și personalitatea lor afectuoasă. Dacă îți plac animalele de companie, trebuie să iei în calcul că poala ta va deveni locul lor preferat unde să se poată încălzi. Pisicile Sphynx nu au blană absolut deloc, ceea ce înseamnă că nu vei recurge la peria de scame.

Pisicile Siameze

Această rasă frumoasă și recunoscută pe scară largă este ideală pentru persoanele alergicce. Pentru că au păr scurt, pisicile Siameze nu lasă prea multă blană. În plus, ele produc mai puțin din proteina Fel d1, proteină foarte dăunătoare în cazul persoanelor cu alergie severă. Este grozav de știut că există această opțiune mai puțin dăunătoare pentru iubitorii de pisici.

Peşti

Este greu de găsit o alegere mai bună pentru cei care suferă de alergii decât adoptarea unui animal de companie care este închis în siguranță într-un acvariu. Peștii nu sunt pet-ul ideal pentru cei mai tactili dintre noi, dar necesită întreținere destul de redusă, iar mulți consideră că înotul lor relaxat și hipnotic este benefic pentru sănătatea mintală.

Dihor

Dihorii au o dimensiune similară cu cea a altor rozătoare. Dar aceste creaturi jucăușe sunt de fapt înrudite cu familia nevăstuicilor și au fost domesticite ca animale de companie de mii de ani. Dacă sunt îngrijiți corespunzător, dihorii demonstrează caracteristici similare pisicilor sau câinilor. Pot învăța chiar să arunce ambalaje nefolositoare la coșul de gunoi. De asemenea, aceștia elimină păr doar de două ori pe an, ceea ce îi face o alegere bună pentru cei cu alergii.

Păianjen

Găsirea unui păianjen în casa ta tinde să provoace una dintre cele trei reacții. Cea mai comună reacție este de a apucă cel mai apropiat pantof. Persoanele miloase vor prinde păianjenului pe o bucată de hârtie, pentru ca acesta să fie trimis într-o „excursie” în natură. Apoi, există o a treia categorie: oamenii care cred că aceste creaturi cu opt picioare și mulți ochi sunt adorabile.

Porcușor de Guineea

Aceste rozătoare de talie medie sunt adorabile și docile. Deși porcușorii de Guineea au blană care poate declanșa alergii, dimensiunea lor mică și adăpostirea lor într-o zonă a casei poate fi o alegere potrivită și pentru persoanele alergice.

Hamster

Hamsterii sunt practic versiunea de lux a șoarecilor. Sunt mici și pot fi ținuți închiși în cuști, ceea ce îi face o alegere bună pentru cei care suferă de alergii. Dar în timp ce împărtășesc multe dintre aceleași caracteristici ca și șoarecii, aceștia oferă un plus în ceea ce privește aspectul fizic. Mai mult de atât, dacă le decorezi micul spațiu cu câteva rotițe care se învârt, hamsterii vă vor oferi un spectacol acrobatic pe cinste.

Chinchilla

Sunt ridicol de adorabile și de asemenea, sunt o alegere decentă pentru cei care suferă de alergii, datorită faptului că au mai puțină blană decât alte animale. Chinchillele nu au fost domesticite în trecut la fel de mult precum unele dintre rudele lor rozătoare, ceea ce înseamnă că este important să te documentezi despre cum să ai grijă de ele în mod corespunzător.

Broasca țestoasă

La fel ca tovarășii lor amfibieni, țestoasele nu au păr și sunt ușor de îngrijit. Dar, așa cum este cazul oricărei adopții de animale, este important să te informezi înainte de a aduce unul acasă. Experții sugerează adoptarea unei broaște țestoase care a fost crescută în captivitate, deoarece țestoasele sălbatice s-ar putea să nu se acomodeze exemplar în casa ta. De asemenea, este important să mergi la un vânzător onest, deoarece multe țestoase sunt vândute ilegal.

Peruș

Păsările pot fi o alegere excelentă ca animale de companie în cazul persoanelor alergice. Perușii sunt o alegere populară pentru animale de companie deoarece sunt foarte sociabili, super inteligenți, buni cântăreți și pot trăi până la 25 de ani.

Câine de apă portughez

Faptul că fostul președinte al SUA, Barack Obama, a ales un exemplar din această rasă de câine nu este de mirare. Aceste animăluțe dulci și sociabile sunt, de asemenea, una dintre cele mai bune alegeri pentru cei care suferă de alergii. Câinii de apă portughezi sunt considerați hipoalergenici, deoarece au un singur strat de blană. Reține că, în ciuda gradului lor relativ scăzut de blană, aceștia nu sunt lipsiți de alergeni, iar persoanele cu alergii severe sau astm bronșic pot avea probleme în preajma lor.

Câine Yorkshire Terrier

Yorkshire Terrier este mic, are un singur strat de păr fin care nu cade anual, creând astfel mai puțini alergeni. Prin urmare, sunt ideali pentru persoanele care au risc de alergie. Acești câini drăgălași cresc doar până la aproximativ șapte kilograme, dar au o personalitate puternică. Sunt jucăuși, inteligenți și chiar se înțeleg de minune cu felinele. Sunt câini curajoși, buni cu copiii și pot fi ușor încadrați la animale excelente pentru familie.

Surse: msn.com, blog.cuddly.com, rileychildrens.org

Urmărește CSID.ro pe Google News
Sarah Mușat
La început de drum, dar cu toate acestea încrezătoare în abilitățile ei, s-a alăturat echipei Ce se întâmplă doctore? în anul 2022. A început acest nou capitol cu entuziasm și cu o mare dorință de a inspira un număr cât mai mare de oameni prin informațiile de cea mai bună calitate ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”