10 locuri și accesorii din casă pe care să nu le uiți când faci curățenie

Aceste accesorii din casa ta au fost neglijate de mult prea mult timp! Este timpul să le cureți pe fiecare în parte, în profunzime.
  • Publicat:
10 locuri și accesorii din casă pe care să nu le uiți când faci curățenie
Stai, trebuie să curăț asta? 10 lucruri de adăugat la rutina ta de curățare sursa foto: shutterstockl

Iată o listă cu 10 locuri murdare, prăfuite și pline de bacterii din casa ta și vezi cum ar trebui să le cureți cât mai rapid:

Întrerupătoarele

Bacteriile se transferă ușor și rapid de la o persoană la alta doar prin atingerea întrerupătoarelor de lumină. Pulverizează alcool sau un produs de curățare universal într-o cârpă curată și șterge întrerupătoarele de lumină până când sunt curate.

Suporturile pentru periuță de dinți

Vrei să vezi ceva neplăcut? Scoate periuța de dinți din suport și privește înăuntru. Dacă vezi mucegai, decolorare sau murdărie, imaginează-ți că asta ar putea ajunge în cavitatea ta bucală. Toarnă puțină soluție cu clor în suportul periuței de dinți și las-o acolo timp de o oră.

Sub covoare

Acest lucru este ușor și rapid de făcut și te va ajuta să îți păstrezi podelele din lemn mai curate pentru o perioadă mai lungă de timp. Când aspiri, întoarce covoarele și aspiră partea inferioară a acestora.

Electronicele

Aparatele electronice – de la telefonul mobil la tabletă și computer- sunt acoperite cu bacterii, iar nivelul de contaminare este incredibil de ridicat. Unele studii arată că telefoanele mobile au de 18 ori mai mulți germeni decât mânerele de toaletă. Dezinfectează-le cu substanțe recomandate pentru electrice.

Partea de sus a electrocasnicelor mari

Trebuie să știi că partea de sus a frigiderului, orificiile de ventilație ale aragazului și spatele mașinii de spălat sunt prăfuite și murdare. Șterge suprafețele cu oțet sau alte substanțe și usucă-le cu o cârpă curată.

Suporturi pentru role de toaletă

Apa din interiorul vasului de toaletă este pulverizată în jur, inclusiv pe suportul pentru role de toaletă. Dezinfectează-l o dată pe lună și curăță-l frecvent cu o soluție cu clor și apă.

Sub pat

Acolo se adună foarte mult praf pe care trebuie să-l aspiri frecvent.

Ventilatoare din tavan

Și pe acestea se pune un strat gros de praf, care ar putea conține mucegaiuri. Atunci când pornești ventilatorul, acele particule sunt dispersate în întreaga cameră. Pentru a curăța ventilatorul, poți folosi o soluție cu oțet.

Recipientele de sare și piper

Se știe că aceste ustensile conțin concentrații mari de germeni. Înainte de a le reumple, spală-le riguros cu detergent de vase.

Cardurile

Ia câteva șervețele dezinfectante și un minut sau două din timpul tău pentru a-ți șterge cardurile de tot felul. Lăsa-le apoi să se usuce complet înainte de a le pune în portofel.

Surse: mysunny1015.com, realsimple.com, familyhandyman.com

Urmărește CSID.ro pe Google News
Sarah Mușat
La început de drum, dar cu toate acestea încrezătoare în abilitățile ei, s-a alăturat echipei Ce se întâmplă doctore? în anul 2022. A început acest nou capitol cu entuziasm și cu o mare dorință de a inspira un număr cât mai mare de oameni prin informațiile de cea mai bună calitate ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân