Ce conține, de fapt, vopseaua de ouă „Carmin” din magazinele Mega Image din România

Mare atenție la etichetă!
  • Publicat:
Ce conține, de fapt, vopseaua de ouă

De Paște, gospodinele vopsesc ouă. Majoritatea aleg să folosească vopseluri din comerț, dar fără să știe ce conțin, de fapt, acestea. Specialiștii susțin că 35% din vopselele pentru ouăle de Paşte care se găsesc în comerţ au 7 E-uri, iar 5% au chiar 10 E-uri. Ce conține, de fapt, vopseaua de ouă „Carmin” de la Mega Image? 

Ce conține vopseaua de ouă „Carmin”

Una dintre tradițiile pentru masa de Paște este vopsirea ouălor. În prezent, unele gospodine nu mai folosesc ingrediente naturale, ci vopseluri din comerț. În apropierea sărbătorilor pascale, magazinele sunt pline de coloranți alimentari speciali pentru vopsirea ouălor, dar nu strică să aruncați un ochi asupra ingredientelor pe care le conțin vopselurile de ouă din supermarketuri.

Atenție la etichetă

Spre exemplu, vopseaua lichidă de ouă Carmin în culorile roşu, verde, galben şi albastru, de la Dr. Oetker, are în compoziție o cantitate mare de E-uri.

În plus, dacă citim cu atenție eticheta, constatăm că mai are gelatină, coloranți, oxizi și hidroxizi de fier, agent de glazurare, substanță suport silicat de aluminiu și potasiu. Conform indicațiilor de pe ambalaj, vopseaua de ouă Carmin nu este toxică.

Sursa foto: CSID

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Salată cu ciuperci și Mușchi File și paste cu Jambon de Curcan