Rețeta de sarmale a Gabrielei Cristea pentru Paște | Ingredientele secrete pe care le folosește la prepararea lor

Vedeta este specialistă în gastronomie.
  • Publicat:

În această perioadă, Gabriela Cristea se pregătește să prepare bunătățile pentru masa de Paște. Pe rețelele de socializare, vedeta de la Antena Stars le-a arătat fanilor cum pregătește delicioasele sarmale. În plus, a dezvăluit ingredientele secrete pe care le folosește la prepararea lor. 

Rețeta de sarmale a Gabrielei Cristea pentru masa de Paște

Mai este foarte puțin până la Paște, așa că Gabriela Cristea și-a pregătit deja lista cu mâncărurile delicioase pe care le va pregăti pentru sărbătorile pascale. Nu lipsesc sarmalele, așa că vedeta le-a dezvăluit fanilor ce secrete are pentru a obține un preparat gustos.

„Bună dragilor, este momentul să facem sarmale și acum știți ce fac, curăț șoriciul de la afumătură. Uitați ce afumătură frumoasă am luat. Pentru sarmale o să avem nevoie de carne tocată, eu o am deja tocată, varză murată, afumătură, ceapă, orez și de mult sos de roșii și cimbru

Nu o să mai punem sare, deoarece am gustat varza. Și, în ciuda faptului că am pus-o la desărat, nu s-a desărat foarte tare și atunci nu prea mai punem sare în carne. Pentru că o să își tragă sarea din varză”, a spus Gabriela Cristea pe contul ei de Facebook.

Ingredientele secrete pe care le folosește

Ea a specificat că ține cont de modul tradițional de preparare, dar a îmbunătăţit reţeta de sarmale după preferințe. Gabriela Cristea

„Tocăm afumătura și ceapa. Eu nu prăjesc ceapa și orezul pentru că mi se pare că ai arsuri după aceea de la sarmale și unul dintre secretele mele este că eu toc și afumătura și o pun în amestecul de carne, acesta este secretul”, a continuat ea.

„Încep să fac amestecul și am afumătura, ceapa, amândouă tocate și carnea tocată. Eu prefer să o toc la măcelărie, pentru că nu merge aparatul meu de tocat cum merge acela de la măcelărie. Înăuntru mai pun așa, niște orez pe care trebuie să îl spăl înainte bine, bine. Eu nu prăjesc nici orezul, nici ceapa, că mi se pare că devine prea agresivă toată treaba, și pun roșii înauntru, acesta este din nou un alt secret, nu știu dacă și voi faceți la fel, dar pun roșii pentru că îmi inclusiv compoziția din interior să fie un pic roșie.

Mai punem piper, dar nu foarte mult, pentru că o să mănânce și copiii. Foarte puțină sare, pentru că deja este foarte sărată varza și e ca și cum nu aș pune sare și cimbru, așa le fac eu, și o mai pun și două foi de dafin, dar le aromatizez cu cimbru pentru că așa ne plac nouă. Suntem destul de generoși cu cimbrul. Acum amestesc compoziția. Între straturile de sarmale, în oală, pun și sos de roșii și cimbru. Le pun la fiert cu vin și apă”, a spus Gabriela Cristea, într-un clip video publicat pe pagina ei personală de Facebook.

Citește și: Cum să te bucuri de Paște fără grija kilogramelor în plus? Află ce meniu să adopți de la Cori Grămescu

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Varză cu Cârnați Oltenești și omletă cu Șuncă Praga și Cotlet Haiducesc