Penne arrabbiata cu vinete: delicioase și ușor de preparat, gata în mai puțin de jumătate de oră

  • Publicat:
Penne arrabbiata cu vinete: delicioase și ușor de preparat, gata în mai puțin de jumătate de oră

Penne arrabbiata cu vinete: o rețetă pe care o poți face și în post, extrem de savuroasă, dar și ușor de preparat. 

Ingrediente penne arrabbiata cu vinete

  • 12 ardei iuți proaspeți de culori diferite
  • 2 vinete, (total 500 g)
  • 300 g penne integrale
  • 4 căței de usturoi
  • 1 conservă de 400 g de roșii 

Cum se prepară

Pentru a face un ulei de chilli rapid, taie în jumătate și îndepărtează semințele ardeilor. Umple un borcan curat rezistent la căldură cu ulei de măsline, apoi toarnă-l într-o tigaie antiaderentă la foc mediu-scăzut și adaugă ardeii pentru a-i confia.

Între timp, pune la fiert într-o cratiță apă sărată pentru paste. Taie vinetele pe lungime și opărește-le în apă, acoperite, timp de 5 minute, apoi scoate-le, lăsând apa să fiarbă.

Scoate cu grijă ardeii moi din borcan, apoi toarnă uleiul, lăsând 2 linguri în tigaie.

Taie vinetele în bucăți de 3 cm, adaugă-le în tigaie cu un praf de sare de mare și piper negru, apoi crește temperatura la foc mare, amestecând regulat.

Gătește pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj în timp ce cureți și feliezi usturoiul fin, apoi prăjește-l cu vinetele timp de 2 minute.

CITEȘTE ȘI: Penne cu sos de broccoli şi muguri de pin

Toarnă roșiile, sfărâmându-le cu o lingură de lemn, și jumătate dintr-o conservă de apă.

Adaugă câți ardei îți dorești în sos și lasă să fiarbă până când pastele sunt gata, apoi gustă și condimentează.

Scurge pastele de apă apoi amestecă-le cu sosul, lăsându-le pe foc încă două minute. 

Sursă foto: Shutterstock

Sursă: jamieoliver.com

Urmărește CSID.ro pe Google News
Nicoleta Agheana
Nicoleta Agheană este un jurnalist reputat, cu experienţă în lifestyle şi sănătate, realizând de-a lungul timpului articole şi proiecte atât pentru publicaţii internaţionale, cât şi pentru brandul “Ce se întămplă, doctore?”. Domeniile de interes pe care le acoperă Nicoleta Agheană ...
citește mai mult
Recomandare video
Salată cu ciuperci și Mușchi File și paste cu Jambon de Curcan