Tratamentul personalizat în cancerul colorectal

Despre abordarea modernă și tratamentul personalizat în cancerul colorectal ne-a vorbit Dr. Mircea Dediu, șeful secției de oncologie din Centrul Oncologic SANADOR.
  • Publicat:

Cancerul colorectal, care poate afecta colonul, rectul sau anusul, se află printre cele mai răspândite boli la nivel mondial. Despre abordarea modernă și tratamentul personalizat în cancerul colorectal ne-a vorbit Dr. Mircea Dediu, șeful secției de oncologie din Centrul Oncologic SANADOR.

Tratamentele pentru pacientul cu cancer colorectal, în stadii incipiente

„Pentru stadiile incipiente, de regulă, tratamentele chirurgicale sunt cele care apar în prim plan. Sigur că pentru cancerul de rect de regulă se recomandă și un tratament de radioterapie și după aceea intervenția chirurgicală”, a explicat Dr. Mircea Dediu.

Primul pas în stabilirea tratamentului cancerului colorectal

Cancerul colorectal, ca și toate celelalte localizări tumorale, beneficiază de o expertiză multidisciplinară, într-o comisie multidisciplinară, în care trebuie să participe un medic chirurg, radioterapeut și un oncolog medical. Pentru că tratamentele sunt complexe și strategia și timing-ul administrării lor depinde de fiecare situație în parte”, a spus pentru „Ce se întâmplă, Doctore?” Dr. Mircea Dediu, șeful secției de oncologie din Centrul Oncologic SANADOR.

Factorii de care depinde decizia terapeutică în cancerul colorectal

„Cel mai important este stadiul tumorii la momentul diagnosticului, pentru că în funcție de cât de extinsă este, variantele terapeutice sunt diverse. Pentru cele localizate vorbeam deci de chirurgie și radioterapie, iar pentru cele extinse vorbim în special de tratamentele sistemice”, a explicat Dr. Mircea Dediu.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult