Un medic dentist îți spune când nu ar trebui niciodată să te speli pe dinți!

Surprinzător pentru unii, însă există situații în care nu ar trebui să te speli pe dinți, potrivit declarațiilor unui medic stomatolog.
  • Publicat:
Un medic dentist îți spune când nu ar trebui niciodată să te speli pe dinți!

Există situații în care nu ar trebui să te speli pe dinți, cel puțin așa susține Dr. Shaadi Manouchehri, un medic stomatolog faimos din Londra. Ea a postat un video pe TikTok în care prezintă trei situații în care periajul dentar nu ar trebui să existe.

Cu toate că video-ul respectiv a atras numeroase critici, aceasta s-a viralizat rapid în mediul online, captând atenția internauților.

Când nu trebuie să te speli pe dinți

Potrivit Dr. Shaadi Manouchehri, există trei situații în care periajul dentar nu ar trebui practicat.

Medicul a menționat că nu ar trebui să ne spălăm pe dinți după ce vomităm, după ce mâncăm micul dejun sau după ce consumăm dulciuri.

„Atunci când mâncăm orice, mic dejun, prânz, snackuri, dulciuri, bacteria de pe dinți metabolizează mâncarea și o transformă în acid. E la fel ca atunci când vomităm. Conținutul din stomac este foarte acid, așa că dacă ne spălăm dinții chiar atunci practic ne frecăm acidul pe dinți, lucru care poate să îi afecteze”, a detaliat medicul stomatolog.

Aciditatea din cavitatea bucală se va stabiliza. Totuși are nevoie de un timp de 30-60 de minute pentru acest lucru, mai spune Dr. Shaadi.

Apa de gură, soluția salvatoare

Există totuși soluții, dacă vreți să scăpați mai repede de gustul de mâncare din gură. Medicul stomatolog recomandă clătirea cu apa de gură, care înlătură acidul fără ca dinții să fie afectați.

Sursă: https://www.tiktok.com/@drshaadimanouchehri?is_from_webapp=1&sender_device=pc

Sursa foto: Monkey Business Images / Shutterstock

Urmărește CSID.ro pe Google News
Maria Crișan - Web-editor
Sunt pasionată de tot ce ține de sănătate și lifestyle. Jonglând dintotdeauna cu „armele” cele mai puternice, cuvintele, îmi place să împărtășesc cu cititorii diverse sfaturi și idei despre tot ceea ce înseamnă o viață trăită sănătos și frumos. Lucrez în jurnalism de 3 ani, ...
citește mai mult
Recomandare video
Salată cu ciuperci și Mușchi File și paste cu Jambon de Curcan