Câtă apă trebuie să bem, de fapt, într-o zi | Prof. dr Vlad Ciurea: ”În aciditate se dezvoltă acele boli groaznice”

  • Publicat:
Câtă apă trebuie să bem, de fapt, într-o zi | Prof. dr Vlad Ciurea: ”În aciditate se dezvoltă acele boli groaznice”
Sursa foto: iThink Antena 3 CNN

Invitat în emisiunea iThink cu Iusti Fudulu de la Antena 3 CNN, prof. dr. Vlad Ciurea a explicat care e cantitatea de apă recomandată zilnic, dar și motivul pentru care e atât de important să ne hidratăm.

Câtă apă trebuie să bem într-o singură zi

”La apă, trebuie băută apă continuu, cel puțin 2 litri de apă pe zi, poate și mai mult, pentru că, cu cât devenim mai în vârstă, din nefericire, Cu atât pH-ul nostru se schimbă dintr-un pH alcalin, de la copilul ăla minunat care aleargă care este frumos, cu vârsta, cu supărările, cu tracasările, se transformă dintr-un organism alcalin într-unul acid.

Iar dacă ai intrat în regim acid, atunci apar toate bolile. Și bolile neurodegenerative, despre care am auzit cu toții și care numai la pronunție au niște nume groaznice, și neoplaziile, care în limba română înseamnă cancerele.

Astfel deschidem ușa bolii. Structurile alcaline, în general, închid sau favorizează închiderea acestor. Ne protejează”, a explicat prof. dr. Vlad Ciurea în emisiunea iThink cu Iusti Fudulu de la Antena 3 CNN.

Renumitul neurochirug a mai vorbit și în trecut despre tipul de apă care nu ar trebui să lipsească din viața noastră.

”Eu pledez pentru apa cât mai alcalină. Cu cât înaintăm în vârstă, devenim tot mai acizi. Viața, supărările, necazurile, pierderile în familie, mâncarea, toate duc la asta.

În aciditate se dezvoltă acele boli groaznice despre care mi-e jenă să spun numele. Medical le spunem neoplazii, iar în aciditate se dezvoltă toate bolile grave ale creierului, cărora noi le spunem neurodegenerative. Adică nu mai funcționează normal. Parkinson, Alzheimer, toate acestea favorizează accidentele vascular cerebrale. De aceea trebuie să bei apă cât mai alcalină. Eu beau o apă alcalină”, a mai spus renumitul chirurg în podcastul lui Cătălin Măruță.

Apa este esenţială pentru sănătate!

60% din corpul nostru este format din apă, aceasta fiind vitală pentru multe dintre funcţiile organismului.

Cercetările au prezentat recomandări variate de-a lungul timpului, însă cert este că nevoia de apă este diferită de la o persoană la alta şi depinde de mulţi factori: de la dietă sau stil de viață și până la starea de sănătate a fiecăruia dintre noi.

Citește și: Alimentul de bază de pe mesele românilor care te stoarce de energie. Prof. dr. Vlad Ciurea: „Îmi pare rău!”

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân