De ce e bine pentru creier să bei 2 pahare cu apă dimineața

13.04.2021
De ce e bine pentru creier să bei 2 pahare cu apă dimineața
Sursa foto: Shutterstock

Pentru un creier sănătos, trebuie să respectăm doar 3 reguli simple, care nu ne costă nimic, spune profesorul Vlad Ciurea, medic neurochirurg. Acestea ne sunt la îndemână și le putem pune în practică zi de zi pentru buna funcționare a creierului. Trebuie doar să vrem!

Iată care sunt cele 3 elemente pentru un creier sănătos, în opinia specialistului.

„Combustibilul” pentru creier, de la prima oră a zilei

Apa ajută sistemul vascular, curăță „deșeurile”, îmbunătățește starea celulelor, reglează temperatura și de aici efectele pozitive: îmbunătățește memoria, atenția, revigorează întregul organism.

Dimineața, când ne trezim, recomand să bem două pahare cu apă, spune medicul. Este „combustibilul” de care avem nevoie pentru a funcționa optim.

Plimbările în natură fac bine creierului

Oxigenul este al doilea element de care avem nevoie pentru a ne menține sănătatea creierului, spune profesorul Vlad Ciurea.

Creierul are nevoie de o cantitate mare de energie, iar aceasta este generată de procese consumatoare de oxigen. Recomand ca dimineața să ținem ferestrele deschise, pentru că nivelul de poluare din orașe este mai scăzut la primele ore.

Recomand de asemenea plimbări în parc. Respectând, desigur, regulile acestor timpuri. Avem și parcuri, și păduri, nu e nevoie să mergem foarte departe sau să tot lăudăm alte țări. România este superbă!

Ora de culcare, nu mai târziu de 22:00

Odihna este crucială. Nimic nu odihnește creierul mai bine decât somnul. Recomand ca oră de culcare ora 22.00, cel târziu. Fără televizor, telefon, tablete, concluzionează medicul.

Toate acestea ne sunt la îndemână. Depinde de noi să ne protejăm, să avem grijă de sănătatea noastră. Pentru că altfel vom depinde de alții!

Prof. univ. dr. Alexandru Vlad Ciurea
Recomandare video
Ce este glicemia normală? Explică pe scurt dr. Mihaela Posea!