Apa caldă băută dimineața slăbește. Ce alte beneficii are pentru sănătate

  • Publicat:
  • Actualizat:
Apa caldă băută dimineața slăbește. Ce alte beneficii are pentru sănătate

Apa caldă băută dimineața slăbește, te ajută să scapi de toxinele din corp și îmbunătățește circulația sângelui. Firește, apa caldă nu te scapă de boli, dar poate reduce riscul apariției unora dintre acestea.

O poți bea ca atare, simplă, sau sub formă de ceai îndulcit cu puțină miere. Important e să fie caldă spre fierbinte, dar nu fiartă. Temperatura optimă, susțin experții, ar fi de maximum 60 de grade Celsius.

Află mai jos de ce apa caldă băută dimineața slăbește și îți întărește sănătatea!

Apa caldă băută dimineața – ce beneficii are

Digestie mai bună cu un pahar de apă caldă

Atunci când nu bei destulă apă, intestinele tale absorb apa din alimentele pe care le mănânci. Iar asta duce, foarte probabil, la deshidratare, constipație, balonare și, previzibil, la apariția hemoroizilor.

Ca să eviți problemele astea, bea în fiecare dimineață, după trezire, un pahar cu apă caldă, care este mai ușor absorbită în intestine și ajută și la eficientizarea digestiei.

Apa caldă te scapă de toxine

Este posibil ca un pahar cu apă caldă băută dimineața să stimuleze eliminarea toxinelor, prin ameliorarea constipației.

Bea apă caldă pentru sănătatea vaselor de sânge

Apa caldă este un bun vasodilatator, adică ajută la relaxarea vaselor de sânge și îmbunătățește circulația sanguină. În plus, ameliorează crampele musculare și durerile articulare, scrie medicalnewstoday.com.

Apa caldă băută dimineața slăbește

Un pahar cu apa caldă băută dimineața slăbește. Dar știi de ce? Pentru că, spun experții, ar ajuta la menținerea senzației de sațietate. Cu alte cuvinte, dacă iei ulterior micul dejun, acesta îți va ține de foame mai mult timp și nu vei mai fi tentat să ronțăi tot felul de prostii.

Plus că apa caldă ajută la absorbția eficientă a nutrienților din alimente, asigurându-ți astfel porția binemeritată de energie.

Bea apă caldă când simți că te ia răceala

Dacă bei apă caldă când ai nasul înfundat și simți că te ia răceala, simptomele se vor ameliora vizibil. În plus, apa caldă elimină presiunea asupra sinusurilor și astfel vei scăpa și de chinuitoarele migrene sinusale.

Apa caldă ajută de asemenea la înmuierea secrețiilor nazale și a celor din gât, așa că vei respira mult mai ușor și tusea va fi dată uitării curând.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandare video
Stereotaxia în metastazele cerebrale: „E indicată la pacienții cu un număr limitat de metastaze”