Rețetă cartofi țărănești cu Mușchi File Matache Măcelaru’

Cartofii țărănești se numără printre rețetele tradiționale, așa că, alături de prietenii de la Matache Măcelaru' vă propunem o rețetă de cartofi țărănești cu Mușchi File.
  • Publicat:
Rețetă cartofi țărănești cu Mușchi File Matache Măcelaru’
Rețetă cartofi țărănești cu Mușchi File Matache Măcelaru’

Gustul copilăriei nu se uită niciodată! Nu-i așa că, uneori, ai poftă de rețetele tradiționale pe care obișnuiai să le mănânci alături de familie? Cartofii țărănești se numără printre aceste rețete, așa că, alături de prietenii de la Matache Măcelaru’ vă propunem o rețetă de cartofi țărănești cu Mușchi File.

Rețetă cartofi țărănești cu Mușchi File

Ingrediente:

  • 4 cartofi mari, curățați și tăiați cubulețe
  • 500g Mușchi File Matache Măcelaru’, tăiat în bucăți mici
  • 1 ceapă mare, tocată
  • 2 căței de usturoi, mărunțiți
  • 2 linguri de ulei de măsline sau unt
  • Sare și piper negru măcinat, după gust
  • Verdeață proaspătă tocată pentru decor

Mod de preparare:

Preîncălzește cuptorul la 200°C.

Încinge uleiul de măsline sau untul într-o tigaie mare sau o cratiță, la foc mediu. Adaugă ceapa și călește-o până devine ușor aurie, cam 3-4 minute.

Adaugă bucățile de Mușchi File Matache Măcelaru’ și prăjește-le până se rumenesc ușor pe toate părțile, cam 5-6 minute.

Adaugă usturoiul mărunțit și cubulețele de cartofi. Amestecă bine pentru a combina toate ingredientele și lasă-le să se prăjească împreună pentru încă 2-3 minute. Condimentează cu sare și piper după gust.

Transferă amestecul de carne și cartofi într-o tavă de copt și nivelează-l cu o spatulă. Acoperă tava cu folie de aluminiu și dă-o la cuptor pentru aproximativ 25-30 de minute sau până când cartofii sunt fragezi și aurii.

Odată ce cartofii sunt gata, poți îndepărta folia de aluminiu și mai poți lăsa tava în cuptor pentru câteva minute pentru a obține o crustă crocantă pe partea de sus. Servește cartofii țărănești cu Mușchi File Matache Măcelaru’ presărați cu verdeață tocată proaspătă.

Această rețetă este perfectă pentru o masă consistentă și plină de arome delicioase. Poftă bună!

Foto: shutterstock

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Thai Massage, abordarea holistică pentru well-being