Experții în oncologie ne spun ce trebuie să mâncăm și să bem pentru a ne feri de cancer: „Evitați aceste două lucruri!”

  • Publicat:

Prevenirea cancerului poate începe cu dieta, conform unui nutruționist specializat pe afecțiuni oncologice, citat de nypost.com.

Nichole Andrews, nutruționist și autoarea cărții „Zahărul nu hrănește cancerul: Ghidul complet al nutriției și stilului de viață pentru prevenirea cancerului”, a distribuit un videoclip pe TikTok dezvăluind cele două lucruri care pot crește riscul de dezvoltare a cancerului, dar și alimentele și băuturile care nu o fac.

Care sunt cele două lucruri care pot crește riscul de dezvoltare a cancerului

„Carnea procesată și alcoolul, acestea sunt singurele două care vor crește riscul la consum, de mai multe tipuri diferite de cancer”, a spus Andrews în videoclipul care s-a bucurat de o vizibilitate foarte mare imediat după ce a fost postat.

Și alți experți în cancer sunt de acord. În 2015, Organizația Mondială a Sănătății a numit carcinogen carnea procesată. Carnea procesată înseamnă șuncă, cârnați, hot dog, pepperoni și mezeluri, dar și friptura de vită și curcan, conform site-ului MD Anderson Cancer Center al Universității Texas. 

„Cercetările arată că un consum de carne procesată precum baconul și mezelurile reci poate crește șansele de cancer la stomac și cancer colorectal,” a declarat Lindsey Wohlford, nutriționist la MD Anderson Cancer Center.

Cercetătorii nu sunt siguri exact de ce carnea procesată cauzează cancer, dar cred că ar putea fi de vină nitrații și temperaturile ridicate folosite în procesare.

Alcoolul este un alt carcinogen cunoscut

Potrivit Centers for Disease Control and Prevention, „Toate băuturile alcoolice, inclusiv vinul roșu și alb, berea și băuturile spirtoase, sunt legate de cancer. Cu cât bei mai mult, cu atât este mai mare riscul de cancer.”

Alcoolul crește riscul de cancer pentru că, spre deosebire de majoritatea alimentelor, corpul nu digeră alcoolul. În schimb, corpul tău descompune alcoolul într-o substanță chimică numită acetaldehidă, dăunător ADN-ului, care ajunge să nu se mai poată repara.

Nichole Andrews a spus că i s-au pus întrebări despre „zeci de alimente” și dacă acestea pot cauza cancer. Pe lista de produse care nu provoacă această boală se află și băuturile energizante, produsele non-organice, coloranții alimentari, băuturile răcoritoare dietetice, îndulcitorii artificiali, ouăle, produsele lactate și glutenul.

„Vă spun că aceasta se bazează pe decenii de cercetare… cercetare la nivel mondial, pe oameni,” a explicat ea.

CITEȘTE ȘI: Alimentele care provoacă dependență, la fel ca fumatul și consumul de alcool

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Thai Massage, abordarea holistică pentru well-being