Ce se întâmplă în organismul tău dacă bei alcool pe stomacul gol | VIDEO

  • Publicat:
Ce se întâmplă în organismul tău dacă bei alcool pe stomacul gol | VIDEO

Fie că ai sau nu un istoric cu alcoolul, cu siguranță ai avut ocazia să vezi ce ravagii poate face, chiar și în cantități destul de mici. Ai putea să te simți grozav în timp ce bei shoturi pe stomacul gol, dar știm cu toții că nu este nici pe departe o treabă inteligentă.

Pe lângă faptul că te înscrii voluntar pentru a face greșeli în stare de ebrietate și pentru a te trezi cu o mahmureală de nedescris, îți supui și corpul la mult stres inutil.

Deși toată lumea te bate la cap cu mâncatul înainte de a consuma alcool, mai sunt câțiva rebeli care cred că pot să bea toată ziua fără să mănânce nimic. Dacă ai prieteni care corespund modelului, poate este momentul să îi pui să se uite la următorul video. Te asigurăm că nu vor rămâne indiferenți:

Ce se întâmplă când bei alcool pe stomacul gol?

Pe scurt, te intoxici extrem de repede. Când ingerezi și înghiți alcoolul, acesta va coborî pe esofag și va ajunge în stomac.O parte mică din alcool va fi absorbit de mucoasa stomacului și va ajunge în sânge. 

Este important să ții minte faptul că absorbția alcoolului și viteza cu care intră în sângele tău depind de conținutul stomacului, ceea ce înseamnă că alcoolul este absorbit mai rapid pe stomacul gol.

Dacă, de exemplu, există grăsimi și proteine în stomac, acestea vor încetini absorbția acelei cantități mici de alcool care poate fi absorbită prin stomac. 

Dacă stomacul este gol, alcoolul va ajunge rapid în intestinul subțire, care are pereții mult mai permeabili și cea mai mare cantitate de alcool va ajunge rapid în sânge, garantând intoxicarea, practic. 

După ce a fost publicat online, vizualizarea stomacului uman și a avertismentului sever despre obiceiurile proaste legate de alcool au fost suficiente pentru a speria o mulțime de utilizatori de social media, care s-au angajat să nu mai bea niciodată alcool pe stomacul gol.

Sursă foto: Shutterstock

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân