Beneficiile uleiului de muștar: ajută inclusiv tenul și părul

  • Publicat:
Beneficiile uleiului de muștar: ajută inclusiv tenul și părul

Este mai putin cunoscut, dar poate fi folosit atat in mancaruri, cat si pentru uz extern, datorita proprietatilor sale. Uleiul de mustar imbunatateste gustul preparatelor tale, aducand un plus de sanatate.

Ce se intampla in organism cand consumi ulei de mustar

Are un punct de ardere ridicat si poate fi folosit inclusiv pentru prajirea preparatelor. De asemenea, poate fi adaugat crud in salate sau hummus, pentru o aroma aparte.

Reduce inflamatia

Uleiul de mustar contine un compus numit izotiocianat de alil (care ii da si gustul specific, usturator) ce ajuta la reducerea inflamatiei din organism. De asemenea, este plin de acizi grasi omega-3 care ajuta la scaderea stresului oxidativ.

Sprijina sanatatea inimii

Uleiul de mustar este o sursa buna de acizi grasi mononesaturati, care ajuta la controlul nivelului de colesterol rau, al trigliceridelor, al tensiunii arteriale si al zaharului din sange. Toate acestea ajuta la reducerea riscului de a dezvolta probleme cardiace. Un studiu publicat in American Journal of Clinical Nutrition a constatat ca utilizarea regulata a uleiului de mustar reduce riscul de boli de inima.

Uleiul de mustar pentru uz extern

Sustine functionarea organismului din interior si contine antioxidanti care iti pot imbunatati aspectul pielii si al tenului. Dar daca nu-ti place gustul sau nu doresti sa consumi uleiul de masline din diverse motive, il poti folosi in mai multe moduri. Citește AICI continuarea articolului: Ce beneficii uluitoare are uleiul de muștar.

sursa foto: Shutterstock

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân