Sindromul “cojii de banană” la persoanele care înșală în cuplu

  • Publicat:
Sindromul “cojii de banană” la persoanele care înșală în cuplu

Fidelitatea într-un cuplu este esenţială pentru o relaţie sănătoasă şi de durată. Potrivit specialiștilor, motivele din spatele înșelatului, însă, pot varia considerabil. Atunci când se pune întrebarea „De ce a făcut asta?”, nu există un răspuns simplu sau general valabil. 

Sindromul ‘cojii de banană’ la persoanele care înșală în cuplu

Există două mari categorii de persoane care înșală: cele care o fac în mod frecvent și sunt în permanentă căutare de noi experiențe sexuale, și cele care pur și simplu, după o perioadă, supuși la anumiți stimuli, ajung să calce stramb.

Sindromul cojii de banană se referă la a doua categorie. Iata câteva caracteristici ale persoanelor care cad în această capcană:

  • nu sunt în căutare de noi parteneri
  • nu sunt în căutare de alte experiențe sexuale
  • sunt oarecum mulțumiți de viața de cuplu
  • prefera să se concentreze pe alte lucruri legate de viața de cuplu sau de carieră și viața socială, fără să ia în seamă tentațiile sexuale sau să se gândească la posibilitatea de a înșela

Dacă nu sunt în căutare și nici nu își doresc, cum ajung într-o asemenea situație?

Pentru unii, infidelitatea poate fi percepută ca modalitate de a salva relația prin rezolvarea anumitor deficiențe sau neînțelegeri.

Totuși, infidelitatea nu rezolvă problema nefericirii în relație. Aceasta poate fi doar un răspuns temporar la o situație dificilă și poate doar amâna o confruntare cu adevăratul motiv al nefericirii.

Este esențial să se înțeleagă că, în unele (cele mai multe) cazuri, perspectiva unei relații ireparabile poate fi subiectivă. Este posibil ca partenerii să aibă opinii diferite despre starea relației și despre posibilitatea de continuare a acesteia.

Tocmai de aceea, dialogul sincer și deschis este crucial pentru a crește nevoile și dorințele partenerului și pentru a decide împreună dacă relația poate sau NU să evolueze într-o direcție comună.

Citește și: Semne că te înșală. Cum îți dai seama că partenerul pe care-l alegi te va înșela, explică psihologul Constantin Cornea

FOTO: Shutterstock | SURSA: NY Times

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Thai Massage, abordarea holistică pentru well-being