Ești sigură că s-a îndrăgostit de tine? Comportamente care țin, de fapt, de un început de relație toxică

  • Publicat:
Ești sigură că s-a îndrăgostit de tine? Comportamente care țin, de fapt, de un început de relație toxică

Granița dintre o relație sănătoasă și una toxică poate fi repede traversată, și uneori această modificare poate fi dificil de identificat de cei implicați, chiar când semnele pot fi evidente pentru cei din exterior. Iată cum poți depista încă de la început că ești pe cale să intri într-o relație disfuncțională.

Partenerul insistă pe exclusivitate și oficializarea relației

Dacă abia v-ați cunoscut, dar partenerul tău vrea deja să vă mutați împreună, să vă grăbiți cu oficializarea relației, acesta este un mare red flag. Ba mai mult, vrea să știe totul despre viața ta, în fiecare detaliu. Nu doar despre ceea ce faci în prezent, ci și despre ce ai făcut în trecut. Vrea exclusivitate, vrea să te arate lumii, insistă să îți cunoască familia… toate acestea nu sunt etape firești într-o cunoaștere. O relație sănătoasă necesită timp și atenție, necesită răbdare și nu presiuni, grabă și avalanșă.

Tinde să fie hiperprotectiv

Să îl preocupe dacă ai ajuns acasă cu bine de la serviciu sau de la cafeaua cu prietenele poate fi măgulitor de-a dreptul, dar dacă această grijă vine însoțită și de pretenții precum „Da-mi share location să știu că ești bine, să te știu în siguranță”/”Da-mi poză să văd cu cine ești”, ei bine… atunci grija deja nu mai e grijă. E comportament abuziv.

Citește și: 10 semne ale unei relații nesănătoase. 60% dintre tineri nu le recunosc, arată o nouă cercetare

Vorbește despre sine în continuu

Dacă simți că partenerul tău este precum un radio care nu mai poate fi scos din priză, și acesta este un mare semnal de alarmă. Un partener toxic vrea să fie doar el ascultat, să primească toată atenția, să aibă public spectator. Nu este deloc interesat atunci când ai și tu un punct de vedere, ba dimpotrivă, îți minimizează nevoile, părerile. Te surclasează, într-un cuvânt.

Love bombing-ul este și el prezent

Complimentele lui te fac să te simți bine, iar el le spune fără să respire? Recunoașterea love bombing poate fi o provocare, mai ales în primele etape ale unei relații când emoțiile sunt mari și totul pare perfect. Câteva exemple de love bombing: cadouri extravagante, lingușiri obsesive, complimente „gratuite”, exagerate că număr sau intensitate, proiecții care includ pași mari, precum mutare împreună, copii sau căsătorie.

Citește și: Ce face „Love Bombing” cu creierul și corpul tău

Schimbări bruște de comportament

Sunt legate de percepția asupra propriei persoane, dar și în relația de cuplu. Emoțiile puternice, incontrolabile, de tipul furie, frică, anxietate, ura, tristețe, dragoste se succed cu repeziciune și trecerea de la una la cealaltă se produce brusc. Dacă iubitul tău manifestă un astfel de carusel comportamental, ieși din relație. Nu te va aștepta nimic bun acolo.

FOTO: Shutterstock

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Thai Massage, abordarea holistică pentru well-being