Care sunt principalele inovații laser în îngrijirea pielii? Află care sunt cele mai eficiente tratamente de la Dr. Dana Miricioiu

În ultimii ani, tratamentele cu laser pentru îngrijirea pielii au devenit tot mai populare.
  • Publicat:
Care sunt principalele inovații laser în îngrijirea pielii? Află care sunt cele mai eficiente tratamente de la Dr. Dana Miricioiu
Care sunt principalele inovații laser în îngrijirea pielii? Află care sunt cele mai eficiente tratamente de la Dr. Dana Miricioiu

În ultimii ani, tratamentele cu laser pentru îngrijirea pielii au devenit tot mai populare. Remarcate ca fiind o soluție eficientă pentru problemele pielii, cum ar fi ridurile, cicatricile, problemele pigmentare și părul nedorit, dar și pentru regenerarea pielii, ca tratament antiaging, tratamentele cu laser sunt disponibile în mai multe tipuri și opțiuni, fiecare aducând beneficii majore asupra pielii.

Laserele sunt de mai multe tipuri, cel mai eficient pentru piele fiind erbium laserul, acela care targheteaza precis și eficient pielea, cu efecte secundare imediate minore (roșeață minimă) și cu recuperare rapidă. Refacerea pielii cu ajutorul laserului este un tratament grozav, extrem de iubit de celebrități și nu numai, excelent pentru textură, tonus, cicatrici și riduri. Laserul direcționează fascicule de lumină către fibroblasti, celulele care stimulează direct regenerarea țesutului, dar și către fibrele elastice, pe care le contractă, stimulând astfel producția de colagen și elastină.

Laserul are și rolul de a îndepărta microscopic porțiunile pielii care sunt afectate de cicatrici, pete pigmentare sau pentru a exfolia superficial pielea. Rezultate semnificative pot fi observate într-o singură intervenție. Există desigur afecțiuni care necesită două sau mai multe tratamente spațiate la 4-6 săptămâni, în funcție de tipul problemei tratate, cum ar fi cicatrici după acneee sau pete pigmentare.

În domeniul îngrijirii pielii, tehnologiile avansează într-un ritm amețitor, iar tratamentele cu laser și radiofrecvență sunt în fruntea inovațiilor care promit rezultate remarcabile. Dr. Dana Miricioiu, unul dintre cei mai apreciați chirurgi esteticieni din România, oferă informații valoroase despre cele mai noi și eficiente tratamente laser pentru îngrijirea pielii.

Laserele și dispozitivele bazate pe energie sunt folosite pentru a îmbunătăți funcția și structura generală a pielii. De obicei, începem să pierdem 1% din colagen pe an de la vârsta de 20 de ani și, dacă luăm în calcul și expunerea în mod regulat la UVA și UVB, acest procent se poate dubla. Inovațiile cheie în tratamentele cu laser ar fi integrarea lungimilor de undă într-un singur dispozitiv. Precizia și capacitatea acestor dispozitive sunt impresionante, iar experiența mea în folosirea lor a dus la realizarea de protocoale terapeutice care pot fi individualizate atât fiecărei afecțiuni, dar și fiecărui tip de piele în parte. Îmbătrânirea la nivelul pielii se prezintă sub diverse forme: de la deshidratări și destructurări ale fibrelor de colagen și elastină, la dispariția acidului hialuronic și apariția afecțiunilor specifice trecerii anilor: pete pigmentare, keratite, deshidratare; piele aspră, ternă; dilatații vasculare (cum ar fi rozaceea), piele subțire, moale și desigur riduri și cicatrici.

Erbium laserul este cel mai rapid mod de a trata toate aceste probleme. Folosind tehnologie de ultimă generație și un protocol personalizat, putem viza în mod specific orice imperfecțiune a pielii și putem stimula metabolismul pielii. După cum se spune, este mai bine să prevenim decât să vindecăm, iar acest lucru se aplică și la nivelul pielii. Rejuvenarea – asigurați-vă că vă tratați bine pielea pentru a o menține tânără. Tratamentele făcute regulat prin intervenții erbium laser vor minimiza mai târziu nevoia de intervenții laser profunde sau de lifting chirurgical. Acest lucru trebuie desigur combinat și cu alte tipuri de îngrijiri: injectări cu acid hialuronic care refac planurile de sub piele sau cele care relaxează temporar musculatura de sub piele și întind ridurile de la suprafața pielii. De asemenea un stil de viață sănătos include exerciții fizice, o nutriție bună și o îngrijire zilnică a pielii prin aplicarea corectă de SPF.”

Erbium laserul: precizie și eficacitate

Tehnologiile laser au evoluat semnificativ, devenind extrem de precise și eficiente în tratamentul unei game largi de probleme ale pielii. Printre tratamentele cu laser cele mai eficiente, solicitate, dar și cu cele mai bune rezultate se numără:

Peelingul laser ProFractional – tratament cu laser care regenerează pielea, crește tonusul și fermitatea, elimină ridurile, cicatricile post-acnee și îmbunătățește aspectul vergeturilor. Acționează până la nivelul dermului profund, și tratează cu succes ridurile, cicatricile după acnee, îmbunătățind în același timp textura și tonicitatea pielii. Astfel, pielea devine mai fermă cu un aspect sănătos și catifelat, iar ridurile sunt estompate.

„ProFractional reprezintă introducerea unei noi tehnologii laser care să poată acționa simultan în toată grosimea pielii, fără a necesita îngrijiri îndelungate sau absență socială. Și, spre deosebire de alte intervenții invazive, recuperarea după acest tip de tratament este rapidă și fără efecte secundare. ProFractional pătrunde fără durere la adâncimi mult mai mari decât poate face un peeling profund, regenerarea pielii realizându-se în toate straturile. Astfel, afecțiuni care până acum necesitau recuperări de luni întregi, pot fi tratate cu ProFractional în doar câteva zile. Tratamentul cu ProFractional aduce și un alt beneficiu: vindecarea pielii se face mult mai rapid decât în cazul unui peeling profund, efectuat la aceeași adâncime și care ar fi necesitat anestezie generală. Tratamentele cu ProFractional sunt sigure pentru orice tip de piele și pot fi aplicate în orice zonă a corpului unde se dorește o îmbunătățire a aspectului pielii. Cele mai populare zone sunt fața, gâtul, decolteul și abdomenul. ProFractional se poate aplica, de asemenea, pe orice altă zonă a corpului care prezintă vergeturi.”

Peeling laser superficial MicroLaserPeel – denumit și peelingul „de weekend”, conferă pielii un aspect catifelat și luminos, prin îndepărtarea imperfecțiunilor cauzate de vârstă sau de un stil de viață activ. Acesta se adresează modificărilor apărute la nivelul pielii care sunt asociate cu înaintarea în vârstă și cu un stil de viață activ. Se pot observa reale îmbunătățiri ale aspectului și ale calității pielii în doar câteva zile.

MicroLaserPeel este un peeling intra-epidermal prin care, cu ajutorul fasciculelor laser ghidate de un scanner, se pot îndepărta atât un strat epidermal minim, cât și epiderma în totalitate (10-50 microni). Computerul care monitorizează această procedură selectează extrem de precis adâncimea și puterea de penetrare a razei laser, îndepărtând în mod uniform prin vaporizare stratul dorit, ceea ce nu se poate realiza prin nicio altă metodă de peeling. Ridurile, cicatricile postoperatorii sau cele care au apărut după acnee, keratozele sau problemele pigmentare sunt tratate cu succes. După tratament pielea va deveni mai moale, mai catifelată și mai luminoasă, cu schimbări semnificative și imediate ale texturii și tonicității pielii. De obicei, procedura se poate repeta de 2-4 ori la un interval de 6-8 săptămâni. Cu cât mai multe peeling-uri superficiale se aplică, cu atât se poate obține o piele mai netedă și mai catifelată. Mai mult, prin stimularea celulelor pielii, a vascularizației și a sintezei de colagen, întreținerea ulterioară prin produse cosmetice este mult mai eficientă.”

Peeling laser profund – Laser Skin Peel – conceput pentru a pătrunde la adâncimi mult mai mari decât un peeling obișnuit, pentru a restaura aspectul tânăr și natural al pielii, prin acest peeling profund sunt îndepărtate straturi fine din suprafața pielii, în funcție de afecțiunea care trebuie tratată. Pielea ridată, cu cicatrici sau cu pete pigmentare își va îmbunătăți semnificativ aspectul.

Laser Skin Peel este o combinație a două lasere care revoluționează peelingul cu laser, permițând penetrarea la adâncimi diferite în straturile pielii. Astfel, remodelarea structurii pielii prin acest tip de peeling asigură tratamentul celor mai variate și mai dificile afecțiuni. Această procedură poate aduce beneficii extrem de importante pacienților care nu doresc o intervenție chirurgicală. Denumită și “lifting fără incizii”, intervenția aduce beneficii asemănătoare unui lifting chirurgical. Procedura se adresează pacienților care au la dispoziție timp suficient necesar refacerii pielii și în același timp nu sunt dispuși unei intervenții chirurgicale.”

Gold Laser Peel – considerat tratamentul cel mai complet și complex care produce restructurarea și regenerarea pielii în toate straturile ei, având la bază laserul – cel mai puternic și natural vehicul care reintinerește pielea, redându-i în același timp sănătatea de care are nevoie, este adevăratul tratament anti- aging, care acționează direct la nivelul celulelor dermului, unde are loc procesul de regenerare celulară.

Gold Laser Peel este tratamentul care are capacitatea de a reda pielii calitățile și strălucirea, făcând-o nu doar frumoasă, ci și sănătoasă. Gold Laser Peel constă în combinarea mai multor lasere, cel mai important fiind ProFractional XC – cea mai eficientă intervenție laser, care este aplicată fie singular, fie în combinație cu alte lasere, în funcție de afecțiunea care se dorește a fi îmbunătățită. Efectul acestor combinații de lasere este echivalent cu laserul CO2, însă recuperarea după intervenție este mult mai ușoară, datorită Laserului Erbium folosit, care este mult mai blând și mult mai eficient decât laser CO2. Am dezvoltat o serie de protocoale unice prin care pacienții pot obține beneficii duble în cadrul aceleiași ședințe, respectiv: MicroLaserPeel + ProFractional cu schimbări semnificative și imediate ale texturii și tonicității pielii; BBL + ProFractional dedicate denaturării pigmentului petelor pigmentare și stimulării colagenului. În acealasi timp constituie și un tratament laser pentru acnee; SkinTyte + ProFractional, procedură care îmbunătățește fermitatea pielii, prin rolul pe care îl are de a denatura colagenul îmbătrânit și de a stimula pielea să genereze colagen nou și pentru o stimulare mult mai accentuată și o curățire în profunzime a pielii. Efectul este evident după prima săptămână și este mult mai puternic odată cu trecerea timpului, ținând cont de faptul că fiecare strat celular are nevoie de regenerare, care va avea loc în aproximativ 28 de zile.  Intervențiile nu se realizează pe piele bronzată și nu trebuie urmate de expunerea directă la soare (plajă), timp de 3-4 săptămâni.”

Radiofrecvența: restructurare profundă

Radiofrecvența este o altă tehnologie revoluționară cu efecte benefice asupra pielii. Utilizând energie electromagnetică, tratamentele cu radiofrecvență încălzesc straturile profunde ale pielii, stimulând contractarea și remodelarea colagenului existent și stimulând generarea de colagen nou. O tendință emergentă în industria de îngrijire a pielii este combinarea tratamentelor cu laser și radiofrecvență pentru rezultate de excepție.

Tratamentele cu radiofrecvență pot fi folosite pentru conturarea feței, reducerea laxității pielii și îmbunătățirea aspectului general al pielii. Un avantaj major al radiofrecvenței este că poate fi folosită pe orice tip de piele, ceea ce o face extrem de versatilă. Combinarea acestor tehnologii ne permite să abordăm multiple probleme ale pielii într-o singură sesiune de tratament, maximizând eficacitatea și reducând timpul de recuperare. Însă, indiferent de tipul de tratament ales este esențial să alegeți un medic cu experiență în utilizarea acestor tehnologii avansate. O evaluare corectă și personalizată reprezintă întotdeauna cheia succesului în tratamentul.”, explică Dr. Dana Miricioiu.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Thai Massage, abordarea holistică pentru well-being