Primul copil cu transplant dublu de mâini – moment emoţionant la un meci de baseball VIDEO

Un băiat în vârstă de 9 ani a captat toată atenţia publicului după ce a efectuat prima aruncare, la un an distanţă după ce a trecut printr-un transplant dublu de mâini.
Primul copil cu transplant dublu de mâini – moment emoţionant la un meci de baseball VIDEO

Prima aruncare la meciul de baseball dintre Baltimore Orioles şi Texas Rangers a fost prilejul pentru un moment emoţionant. Un băiat în vârstă de 9 ani a captat toată atenţia publicului după ce a efectuat prima aruncare, la un an distanţă după ce a trecut printr-un transplant dublu de mâini.

Toţii fanii de pe Camden Yards au fost cu ochii  pe Zion Harvey, primul copil care a suferit un astfel de transplant. Operaţia în premieră medicală a durat zece ore şi a fost efectuată de o echipă medicală multidisciplinară de 40 de persoane la spitalul de pediatrie din Philadelphia, în iulie 2015. Cele două mâini şi antebraţul transplantate provin de la un donator.

Băiatul a fost ales pentru această grefă dublă din cauza stării sale medicale deosebite: “Transplantul de rinichi în urma unei infecţii a făcut din el un candidat bun pentru o grefă fiindcă lua deja medicamente pentru a împiedica respingerea noului organ”, a spus dr Benjamin Chang, codirector al programului de transplant de mâini la spitalul de pediatrie din Philadelphia.

După munca de recuperare depusă la fizioterapie, băiatul a suprins întreaga lume cu determinarea sa.

În clipul postat pe contrul oficial al echipei Baltimore Orioles se poate vedea cum Zion face cu mâna înainte de prima aruncare în faţa jucătorului Adam Jones, care l-a şi felicitat pentru execuţia ta.

„Nu ştiu cum arată o mână de copil”, a declarat anterior Zion într-un interviu pentru CBS Baltimore.

O infecţie care îi punea viaţa în pericol a condus la amputarea mâinilor şi picioarelui copilului încă de la vârsta de 2 ani. Zion merge în prezent cu proteze ţi a învăţat să se adapteze la activităţi zilnice precum scrisul, mâncatul sau jocurile videa, dar visul său era să poată arunca o minge.

Alexandra Constandache

Alexandra Constandache este redactor “Ce se întâmplă, doctore?”. Pasionată de tot ceea ce înseamnă sănătate, frumuseţe, psihologie şi terapii alternative, Alexandra Constandache a găsit în cadrul echipei “Ce se întâmplă, doctore?” cadrul perfect pentru a explora subiecte interesante ... citește mai mult

Recomandare video
Dr. Alina Gheorghe: Adevărul despre statul prea mult la calculator