Prajelile de dimineata nu ne afecteaza inima. Afla insa in ce conditii!

Un ou ochi si o feliuta de sunca prajita, la micul dejun, nu ne afecetaza sanatatea inimii, potrivit unui studiu prezentat de Autonomous University of Madrid. Cu o conditie, insa: sa folosim numai ulei de masline sau de floarea soarelui.
Prajelile de dimineata nu ne afecteaza inima. Afla insa in ce conditii!

Un ou ochi si o feliuta de sunca prajita, la micul dejun, nu ne afecetaza sanatatea inimii, potrivit unui studiu prezentat de Autonomous University of Madrid. Cu o conditie, insa: sa folosim numai ulei de masline sau de floarea soarelui.

O echipa de specialisti, formata din reprezentanti de la mai multe centre de cercetare, spitale si universitati din Spania a analizat datele a circa 41.000 de persoane cardiace, cu varstele cuprinse intre 29 si 69 de ani, incepand cu anul 1990. Oamenii au fost intrebati ce ulei au folosit la prajit, daca au mancat sau nu prajeli la micul dejun si daca da, cat de des au facut acest lucru.

Pe parcursul a 11 ani de observatii, cercetatorii nu au reusit sa gaseasca vreo legatura intre bolile cardiovasculare si consumul de alimente prajite. In toata aceasta perioada, in grupul de risc, al persoanelor consumatoare de alimente prajite, s-au inregistrat doar 600 de „evenimente coronariene”, precum infarctul, si putin peste 1.000 de persoane si-au pierdut viata din orice cauza.

 

Sursa: Sciencedaily.com

 

Elena Nistor

Elena Nistor este redactor colaborator al site-ului “Ce se întâmplă, doctore?”, articolele sale fiind dedicate sănătăţii şi sexualităţii. Temele pe care le abordează Elena Nistor se bucură de mare succes în rândul celor care îşi doresc să afle informaţii utile în ceea ce priveşte ... citește mai mult

Cel mai nou articol Video:
Natalia Pavalachi Pittet, sexolog: Cum discutăm cu copiii și adolescenții despre sex