Muzeul Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa” invită copiii la un „treasure hunt” digital

Muzeul Naţional de Istorie „Grigore Antipa” organizează, cu ocazia Zilei Patrimoniului Mondial UNESCO din România, un eveniment special dedicat copiilor.
Muzeul Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa” invită copiii la un „treasure hunt” digital

Muzeul Naţional de Istorie „Grigore Antipa” organizează, cu ocazia Zilei Patrimoniului Mondial UNESCO din România (16 noiembrie), un eveniment special dedicat copiilor, parte a iniţiativei „Descoperă fauna României cu ajutorul tehnologiei Samsung”.

Astfel, pe 15 şi 16 noiembrie, copiii cu vârste între 8 şi 14 ani, sunt invitaţi la un „treasure hunt” prin care să descopere secretele faunei şi florei din România.

În urma parteneriatului pe care Samsung România l-a încheiat cu muzeul Antipa, soluţia Samsung Smart Classroom implementată include un e-board şi 15 tablete. Dispozitivele au fost puse la dispoziţie pentru desfăşurarea unor cursuri interactive, în cadrul cărora cei mici vor afla despre animale şi specii rare conservate în colecţiile ştiinţifice ale muzeului.
Mai mult, tehnologia Samsung a permis digitalizarea unor colecţii de fluturi cu specii extrem de rare, care, din motive de siguranţă, nu pot fi expuse fizic în muzeu. Acum, acestea pot fi vizionate în format digital în cadrul muzeului „Grigore Antipa”.

Weekend-ul acesta, toţi copii sunt invitaţi să descopere natura la o „vânătoare de comori” cu ajutorul tehnologiei, dezvoltată special pentru a le capta şi menţine interesul. Totodată, dispozitivele tehnologice îi vor ajuta pe aceştia să memoreze mai bine şi mai multe informaţii pe care le vor afla la muzeu.

Proiectul este susţinut de Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti.

Tags:
Cel mai nou articol Video:
Dr. Horia Cioflan: chirurgia robotică în afecțiunile ginecologice