Cafeaua solubila: sursa de hidratare zilnica

Veste buna pentru consumatorii de cafea: aceasta contribuie la cantitatea zilnica de fluide de care are nevoie corpul nostru pentru a fi hidratat.
28.07.2009
Cafeaua solubila: sursa de hidratare zilnica
Cafeaua solubila: sursa de hidratare zilnica

Veste buna pentru consumatorii de cafea: aceasta contribuie la cantitatea zilnica de fluide de care are nevoie corpul nostru pentru a fi hidratat.

Pe timpul verii, organismul pierde o cantitate mai mare de apa si risca sa se deshidrateze. Pentru a mentine un echilibru si o stare de sanatate permanenta, ar trebui sa consumam aproximativ 6-8 cani, echivalentul a 1,5 – 2 litri, din diverse lichide pe parcursul intregii zile.

Daca pana acum se considera ca prin consumul de cafea organismul uman se deshidrateaza, studiile recente in domeniu  furnizate de NESCAFÉ au descoperit ca o cantitate moderata de cafea solubila este o sursa de hidratare zilnica.

Studiul realizat de catre cercetatorul american Lawrence Armstrong – Fluid, electrolyte and renal indices of hydration during 11days of controlled caffeine consumption – citat de NESCAFÉ, a aratat ca prin consumul de cafea nu se accelereaza eliminarea lichidelor din organism.

Impreuna cu celelalte lichide, cafeaua asigura nivelul de fluid necesar pentru hidratare, intr-o maniera similara cu cea a apei. In urma consumului de cafea, corpul nostru retine cea mai mare parte din lichid, pana la un procent de 84%.  

Expunerea intensa la soare, activitatea fizica sau vremea caniculara sunt factori externi care determina pierderea accelerata a apei din organism. Nevoia zilnica de hidratare variaza de la o persoana la alta in functie de varsta, sex, activitatea desfasurata sau mediul in care ne petrecem cea mai mare parte a zilei.

Spre exemplu, pentru persoanele cu o activitate fizica intensa sau care lucreaza in spatii cu temperaturi ridicate, cantitatea de lichide recomandate ajunge pâna la 3 litri/zi.

“Rezultatele studiilor citate de NESCAFÉ au demonstrat ca un consum moderat de 2-3 cani de cafea pe zi ne ajuta la hidratarea corpului. C

afeaua solubila are proprietatea ca, alaturi de celealte lichide, sa ne fereasca de deshidratare si de aceea nu trebuie evitata nici macar in perioadele caniculare. Bineinteles, va trebui sa bem si suficienta apa, sa consumam fructe, legume sau supe pentru a ne mentine corpul hidratat si sanatos.”, declara Elena Dobrescu, specialist NESCAFE in nutritie.

 

Espadrilele Toms
Espadrilele Toms
Recomandare video
Ce este glicemia normală? Explică pe scurt dr. Mihaela Posea!