Aparatele de imagistică, adaptate pentru copii cu ajutorul desenelor animate

11.03.2021
Aparatele de imagistică, adaptate pentru copii cu ajutorul desenelor animate
Sursa foto: Royal Philips

Aparatele de imagistică prin rezonanță magnetică (IRM/RMN) sunt adesea „cuști” înfricoșătoare pentru adulții cu anxietate și claustrofobie și cu atât mai mult pentru copii. Zgomotul neplăcut și spațiul mic le creează adesea micuților disconfort, motiv pentru care doi giganți ți-au unit forțele pentru a rezolva această problemă.

The Walt Disney Company și Royal Philips lucrează împreună pentru a crea povestioare personalizate ce vor face experiența micuților la spital cât mai puțin traumatizantă.

Cei doi producători, unul de desene animate, altul de echipamente medicale, au bătut palma pentru un proiect-pilot prin care aparatele de imagistică vor deveni adevărate camere de relaxare pentru copii, scrie healthimaging.com.

Aparatele de imagistică, decorate cu personajele preferate din desenele animate

Personaje precum Ariel, Mickey Mouse, Shrek, Yoda sau supereroii din seria de benzi desenate Avengers vor decora într-un mod original aparatele de imagistică de care micuții se tem.

În plus, se va lucra intens și pe partea de video, sunet și iluminare, astfel încât copiii să poată depăși mai ușor starea de anxietate, iar medicii să beneficieze de cele mai concludente rezultate ale investigațiilor imagistice.

Știu din proprie experiență că aparatele de imagistică pot fi intimidante pentru copii. Așa că vom încerca să rezolvăm, cum știm noi mai bine, această chestiune, a declarat Jan Koeppen, directorul companiei Disney, într-un comunicat de presă.

Aparatele de imagistică

Potrivit unui sondaj de opinie realizat de Phillips, 83% dintre persoanele care au făcut investigații imagistice în „camere animate” au declarat că starea de anxietate, frica, senzație de claustrofobie au fost semnificativ diminuate.

În plus, desenele și animațiile 3D au ajutat la inducerea relaxării, aspect foarte important pentru obținerea unor rezultate viabile.

Testarea aparatelor de imagistică „jucăușe” va începe în vara anului 2021, în șase spitale mari din Europa, dar ulterior se dorește extinderea proiectului la o scară mai largă.

Fenomenul nu este însă singular. Anul trecut, artistul japonez Takashi Murakami, în colaborare cu o organizație nonprofit, a transformat complet un aparat PET/CT de la Spitalul de Copii din Washington. Artistul a dat „o nouă față” aparaturii medicale prin desene care ilustrează o grădină plină cu flori.

Aparatele de imagistică

Paula Rotaru
Paula Rotaru
A debutat în presa de sănătate în anul 2011, în redacția Farmacia Ta. Doi ani mai târziu intră în echipa Ce se întâmplă, Doctore?, alături de care este și astăzi. Ține legătura cu medici din toate specialitățile și vă aduce zilnic informații despre diverse afecțiuni, alimentație, ... citește mai mult
Recomandare video
Cârnați la grătar cu legume și porumb copt
Recomandări: