Pentru tonifiere, tânăra actriţă Mădălina Anea sare coarda

De mult uitată într-un sertar al memoriei, accesoriul ce făcea furori în copilărie – coarda – revine în atenţia iubitorilor stilului de viaţă sănătos. Este de folos pentru tonifierea muşchilor picioarelor, a spatelui, a abdomenului şi pentru sănătatea inimii. Trebuie doar să fii încălţat corespunzător (pantofi sport de alergare) şi, dacă se poate să sari pe pământ, nu pe asfalt. Tânăra actriţă, Mădălina Anea, protagonista serialului “Îngeri pierduţi”, ce se va difuza ACASĂ de pe 9 septembrie, face o demonstraţie.
  • Publicat:
Pentru tonifiere, tânăra actriţă Mădălina Anea sare coarda

De mult uitată într-un sertar al memoriei, accesoriul ce făcea furori în copilărie – coarda – revine în atenţia iubitorilor stilului de viaţă sănătos. Este de folos pentru tonifierea muşchilor picioarelor, a spatelui, a abdomenului şi pentru sănătatea inimii.

Trebuie doar să fii încălţat corespunzător (pantofi sport de alergare) şi, dacă se poate să sari pe pământ, nu pe asfalt. Tânăra actriţă, Mădălina Anea, protagonista serialului “Îngeri pierduţi”, face o demonstraţie.

CSÎD: Mădălina, nu ai un gram în plus! Felicitări! Care este secretul tău?

Mădălina Anea: Mulţumesc! Deocamdată nu am nici un secret, am fost aşa de când mă ştiu şi mă bucur.

CSÎD: Ce mănânci într-o zi obişnuită?

M.A.: Îmi place mâncarea foarte mult şi sunt pofticioasă. Însă în ultimul an, am început să fiu mai atentă şi am simţit nevoia să schimb unele alimente sau mâncăruri. Beau foarte multă apă plată cu lămâie, pentru că aşa are gust de limonadă şi beau mai multă, consum multe fructe şi legume, iar din această vară am început să şi gătesc. Nu beau cafea, decât ocazional, şi îmi plac cartofii în orice formă sunt gătiţi. Nu pot să trec peste micul-dejun, ce constă în cereale, lapte, brânză, sendvişuri, ceai sau fresh-uri de fructe. Îmi plac supele cremă, dar şi ciorbele.

CSÎD: Ce sporturi practici?

M.A.: Vara înot, merg cu bicicleta, iar vara aceasta m-am apucat de exerciţii, acasă. {i intenţionez să mă apuc de alergat.

CSÎD: Povesteşte-ne despre cariera ta în actorie.

M.A.: E abia la început. Am absolvit Facultatea de Teatru,
U.N.A.T.C, am jucat în scurt-metraje, clipuri, reclame, câteva piese de teatru, teatru radiofonic, în filmul “Mamaia” şi în telenovela “Îngeri pierduţi”, un proiect de mare amploare, care îmi este foarte drag.

CSÎD: Ce ai învăţat de pe vremea în care erai model în ceea ce priveşte menţinerea siluetei?

M.A.: Recunosc faptul că, fiind mereu slabă, nu am acordat multă atenţie acestui aspect. Am înţeles că trebuie să ai un regim de viaţă echilibrat, să mănânci atent, să faci sport pentru a te menţine în formă şi a avea un trup armonios.

CSÎD: Cum îţi îngrijeşti tenul?

M.A.: Îmi place tot procesul de demachiere, mă relaxează. Este, de altfel, cam singurul meu ”ritual de frumuseţe”. Folosesc soluţia micelară de la Bioderma, cu care mă împac foarte bine, şi o cremă hidratantă. Nu obişnuiesc să mă machiez pe parcursul zilei.

CSÎD: Cum îţi descrii stilul vestimentar?

M.A.: Îmi plac schimbările, trecerile de la o extremă la alta. Am zile în care vreau să fiu elegantă, zile în care sunt adepta stilului sport. Îmi place să trec de la negru la roz, îmi plac accentele punk, dar şi articolele “girly style”. {i îmi place să mă adaptez evenimentelor la care particip şi să respect dresscode-urile. Nu sunt pasionată de fashion, dar îi admir pe cei care sunt şi scriu despre modă. Obişnuiesc să citesc bloguri de fashion.

CSÎD: Cum arată garderoba ta?

M.A.: Extrem de variată. Îmi schimb destul de des gusturile şi se întâmplă să achiziţionez haine pe care să le port abia după mai mult timp. Mă pot influenţa multe, un film, o perioadă istorică despre care citesc, o carte, un rol… Stilul Anei din telenovela “Îngeri pierduţi” este conform vârstei de 19 ani, e o copilă care se transformă treptat în femeie. Ea poartă rochiţe, pantaloni scurţi, tricouri colorate… Spre deosebire de ea, eu înclin mai mult spre stilul punk, nu foarte dur, ci soft, feminin.

CSÎD: Care este programul tău de antrenament sportiv?

M.A.: Vara aceasta am încercat pe cât posibil să practic sport de
5 ori pe săptămână, cu pauză în week-end. Pun muzică pe fundal şi fac exerciţii după un program pe care mi l-am întocmit de pe internet, care variază un pic de la o zi la alta. Fac o oră şi jumătate în fiecare zi. Nu-mi doresc să slăbesc, ci să mă tonific. Lucrez toate zonele musculare – braţe, spate, picioare, posterior şi piept. Îmi place să fac sport, ceea ce mi-a întărit şi rezistenţa fizică. Consider că un actor are nevoie ca trupul său să fie pregătit pentru orice fel de provocare pe care i-ar cere-o un rol.

CSÎD: Ce sporturi practicai în copilărie?

M.A.: Eram foarte energică şi trebuia să-mi risipesc cumva toată energia. Am avut bicicletă de când mă ştiu, la toate vârstele primeam una nouă, mai mare şi mai grea, am mers cu rolele şi cu patinele, am făcut înot, am făcut handbal, volei şi baschet, toate la un nivel de amatori, desigur.

CSÎD: Cât de des sari coarda şi la propriu, şi la figurat?

M.A.: Haha! În antrenamentul meu zilnic, coarda are calupul ei, o dată pe săptămână, când practic unele exerciţii afară, în curte. Sar până când nu mai pot, în mai multe stiluri. E foarte bună pentru o gamă variată de grupe de muşchi şi e distractiv. Coarda este benefică pentru cardio şi pentru întărirea muşchilor, dar nu şi pentru dezvoltarea lor.

CSÎD: Cum te echipezi din punct de vedere vestimentar, atunci când faci sport?

M.A.: Am mai multe bustiere pentru exerciţii fizice, pantaloni scurţi sau colanţi şi tenişi, uneori balerini, depinde. Îmi place să port haine mai strâmte, să văd exact cum lucrează corpul. Nu mă uit în oglindă, dar sunt atentă să văd cum arată în momentul exerciţiilor.

 

Fotograf: Octav Ganea

Make-up artist: Nicoleta Pasici, DallesGO MAKE-UP

Hair stylist: Ioana Goicea, DallesGO


 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi
Editor - Mădălina Drăgoi
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ... citește mai mult
Recomandare video
Cum se tratează multimodal cancerul colorectal