Sucul de pătrunjel, leac pentru numeroase boli!

Consumul regulat de suc de pătrunjel prospăt ajută la oxigenarea ţesuturilor şi stimulează funcţia glandelor suprarenale şi tiroida. De asemenea, conţinutul bogat de vitamina A şi C îmbunătăţesc circulaţia sanguină şi împiedică depunerea de grăsime pe vasele de sânge, scăzând astfel riscul de boli coronariene şi cardiovasculare.
08.12.2014
Sucul de pătrunjel, leac pentru numeroase boli!

Consumul regulat de suc de pătrunjel prospăt ajută la oxigenarea ţesuturilor şi stimulează funcţia glandelor suprarenale şi tiroida.

De asemenea, conţinutul bogat de vitamina A şi C îmbunătăţesc circulaţia sanguină şi împiedică depunerea de grăsime pe vasele de sânge, scăzând astfel riscul de boli coronariene şi cardiovasculare.

Totodată, sucul de pătrunjel este un remediu excelent împotriva afecţiunilor tractului urinar, este eficient împotriva pietrelor la rinichi şi este adesea recomandat în tratamentul nefritei şi a altor probleme renale.

Sucul de pătrunjel este bun şi pentru ameliorarea crampelor specifice sindromului premenstrual, dar şi pentru prevenirea afecţiunilor oftalmologice precum cataracta sau keratoconjunctivita.

Este recomandat consumul a 30-60 ml de suc de pătrunjel zilnic pentru a beneficia la maximum de proprietăţile sale. Sucul de pătrunjel se prepară prin blenduirea frunzelor de pătrunjel şi adăugarea de apă pe gustul fiecăruia. Este indicat ca sucul să fie băut imediat după preparare. Nu îl consumaţi dacă l-aţi ţinut la frigider mai mult de 5 ore.

Sucul de pătrunjel are beneficii şi pentru piele. Adăugaţi mai puţină apă în compoziţia, până devine ca o pastă, şi aplicaţi pe faţă, lăsând 15-20 de minute, după care clătiţi cu apă călduţă. Rezultatul: o piele strălucitoare, fără riduri, fără pistrui.

Ţineţi cont însă că pătrunjelul este contraindicat gravidelor şi femeilor care alăptează, deoarece conţine apio, un hormon estrogen natural, care stimulează contracţia uterină şi diminuează lactaţia.

Sursa: healthyfoodstar.com

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru
Paula Rotaru
Senior Editor, [email protected] S-a alăturat echipei Ce se întâmplă, Doctore? în anul 2013. În timp, CSID a devenit a doua sa familie, care cuprinde o mână de oameni pasionați de scris și preocupați ... citește mai mult
Recomandare video
Dr. Laura Ciutacu, SANADOR: teste și analize înainte de sarcină