Vasile Derevlean: Îmi doresc să ajung chirurg plastician și să pot să ajut cât mai mulți pacienți

10.10.2022
Vasile Derevlean: Îmi doresc să ajung chirurg plastician și să pot să ajut cât mai mulți pacienți

Când faci bine, acesta ți se întoarce înzecit – aceasta pare a fi lecția pe care Vasile Derevlean a învățat-o în urma unor experiențe dureroase, care i-au schimbat complet viața.

Din pacient, după zeci de operații reparatorii, tânărul nu s-a speriat de spitale ci, dimpotrivă, își dorește să devină medic la rândul său și să ajute alți pacienți împreună cu cel care i-a schimbat și lui viața.

„Dr. Vasile Derevlean” este o titulatură care părea greu de atins pentru cei din jur, însă nu și pentru Vasile. Tânărul acum în vârstă de 23 de ani a suferit răni grave la vârsta de 2 ani când o oală cu apă fierbinte s-a răsturnat și i-a ars jumătate din corp.

Cu toate acestea, nici zecile de operații pe care le-a făcut până acum și care l-au ținut departe de școală, nici situația modestă a familiei sale nu l-au împiedicat să își urmeze țelul: acela de a deveni student la Facultatea de Medicină din București.

Îmi doresc să ajung chirurg plastician, să pot profesa și să pot să ajut cât mai mulți pacienți. E un sentiment aparte să poți să dăruiești la rândul tău, mai ales când tu personal ești bine, când nu îți lipsesc lucruri esențiale. Am fost de ambele părți în sala de operație și pot spune că ipostaza în care mă aflu acum necesită o personalitate aparte, un alt mod de gândire și de lucru pe care trebuie să ți le formezi din timp.

E o artă combinată cu medicina, aceea de a remodela, de a reda funcția, iar complexitatea vine și din faptul că această specialitate nu e restrânsă la o anumită zonă a corpului și este interconectată cu toate celelalte specializări, iar pentru a ajunge la acest lucru, anume acela de a practica chirurgia plastică, ai nevoie de multă muncă, spune Vasile Derevlean.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru
Paula Rotaru
Senior Editor, [email protected] S-a alăturat echipei Ce se întâmplă, Doctore? în anul 2013. În timp, CSID a devenit a doua sa familie, care cuprinde o mână de oameni pasionați de scris și preocupați ... citește mai mult
Recomandare video
Chemoembolizarea hepatică, soluție pentru tumorile și metastazele din ficat
Recomandări: