Un nou simptom al infecţiei cu noul coronavirus, observat de medicii orelişti la pacienţii tineri

Infecţia cu noul coronavirus se manifestă în principal prin febră şi tuse seacă, însă noi date arată că boala poate avea şi alte simptome.
Un nou simptom al infecţiei cu noul coronavirus, observat de medicii orelişti la pacienţii tineri
4. Pierderea mirosului reprezintă unul dintre sechelele cu care pot rămâne pacienții vindecați de coronavirus.

Infecţia cu noul coronavirus se manifestă în principal prin febră şi tuse seacă, însă noi date arată că boala poate avea şi alte simptome. Potrivit reprezentanţilor Asociaţiei Britanice de Otorinolaringologie, persoanele care nu prezintă febră sau tuse pot avea un alt simptom, şi anume pierderea temporară a gustului şi a mirosului.

„Identificarea acestui nou simptom presupune autoizolarea persoanelor care se confruntă cu acesta, pentru a preveni răspândirea coronavirusului.


Pierderea mirosului şi a gustului a fost observată în special la pacienţii tineri infectaţi cu noul coronavirus”, spune profesorul Nirmal Kumarn, medic orelist.

Acest detaliu trebuie luat în considerare, deoarece persoanele care sunt în carantină sau autoizolate la domiciliu în momentul de faţă sunt doar cele care prezintă simptome specifice de coronavirus, precum febra şi tusea seacă.

Paula Rotaru
Paula Rotaru
A debutat în presa de sănătate în anul 2011, în redacția Farmacia Ta. Doi ani mai târziu intră în echipa Ce se întâmplă, Doctore?, alături de care este și astăzi. A scris peste 5.000 de articole în acest timp. Ține legătura cu medici din toate specialitățile și vă aduce zilnic ... citește mai mult
Cel mai nou articol Video:
Ce este atașamentul și cum îți influențează viața