Un bărbat a ieșit din peșteră după 20 de ani pentru a-și face vaccinul anti-COVID

16.08.2021
Un bărbat a ieșit din peșteră după 20 de ani pentru a-și face vaccinul anti-COVID
Foto: captură Youtube

Lecție de civilizație din partea unui bărbat ce trăiește în peșteră. Acesta, în vârstă de 70 de ani, s-a retras din societate de aproape 20 de ani, alegând să trăiască într-o peșteră în munți, în sudul Serbiei. Cu toate că nu intră în contact cu aproape nimeni, bărbatul a ales totuși să facă vaccinul anti-COVID.

Într-una dintre vizitele rare în orașul său natal, Pirot, – situat în apropierea peșterii unde s-a stabilit bărbatul de aproape 20 de ani – Panta Petrovic a aflat, anul trecut, despre pandemia de coronavirus.

Imediat ce vaccinurile anti-COVID au fost disponibile în zona lui, Petrovic s-a imunizat împotriva coronavirusului.

„Dacă virusul nu alege, va ajunge și aici, în peștera mea”, a declarat bărbatul pentru AFP, citează Mirror.

Peștera în care locuiește este echipată cu o cadă veche, ruginită, pe care o folosește ca toaletă, niște bănci și un morman de fân pe care îl folosește drept pat.

„Aici nu mă bate nimeni la cap”

Bărbatul a ales să trăiască izolat pentru că spune îi aduce o libertate pe care nu o avea înainte.

„Nu eram liber în oraș, întotdeauna exista cineva în calea mea- fie te cerți cu soția, vecinii, poliția. Aici nimeni nu ma bate la cap”, a spus Petrovic, mulțumit de alegerea lui.

Bărbatul s-a căsătorit de mai multe ori – o viață pe care o numește „agitată”.

Petrovic se hrănește cu ce îi oferă natura din zonă: ciuperci, pești, dar merge și în cel mai apropiat oraș pentru a căuta resturile din gunoi.

Bărbatul vrea să facă toate cele trei doze de vaccin

În legătură cu vaccinul anti-COVID, Petrovic spune că vrea să primească toate cele trei doze, inclusiv cea suplimentară. „Fac apel ca fiecare cetățean să meargă să-și facă vaccinul, în schema completă”, a spus acesta.

„Banii sunt blestemați, strică oamenii”

Bărbatul crede că banii sunt blestemați și că „nimic nu corupe oamenii cum o fac banii”, a spus el pentru AFP.

Înainte să se izoleze, Petrovic și-a donat toți banii pe care îi avea pentru construirea a trei poduri pentru câteva orășele mici din zonă.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Cristina Tudor
Cristina Tudor
Și-a început activitatea în jurnalismul online în redacția Digi24, în 2014, unde a petrecut câțiva ani buni. Acolo a redactat articole în toate domeniile, însă cu timpul a început să se contureze o predilecție către subiectele legate de sănătate, realizând inclusiv o campanie ce ... citește mai mult
Recomandare video
Acneea juvenilă: cum se îngrijește corect pielea cu acnee