Tatuajele ar putea avea un efect terapeutic

Tatuajele ar putea avea un efect terapeutic, potrivit unui studiu realizat de cercetătorii americani de la Universitatea Texas. Studiul arată că femeile care au patru sau mai multe tatuaje au un respect de sine mai mare decât celelalte. Însă, tot în rândul acestor femei se înregistrează şi cel mai mare număr de tentative de sinucidere
Tatuajele ar putea avea un efect terapeutic

Tatuajele ar putea avea un efect terapeutic, potrivit unui studiu realizat de cercetătorii americani de la Universitatea Texas. Studiul arată că femeile care au patru sau mai multe tatuaje au un respect de sine mai mare decât celelalte. Însă, tot în rândul acestor femei se înregistrează şi cel mai mare număr de tentative de sinucidere.

„După al patrulea tatuaj, arta corporală devine o parte vizibilă a identităţii persoanei”, explică coordonatorul studiului Jerome Koch, lucru care ar putea avea o influenţă benefică asupra mentalului. Numărul patru nu a fost ales la întâmplare. Profesorul de sociologie apreciază că „oamenii cu mai multe tatuaje sau mai multe piercinguri se percep diferit. Însă, cum în ultimul timp tot mai mulţi oameni se tatuează, unii îşi fac tot mai multe ca să se deosebească de ceilalţi„, adaugă sociologul.
 
Tatuajele dau posibilitatea celor care le au să se simtă mai bine în pielea lor şi să se despartă de trecut, mai arată studiul.
Singurătatea îţi poate scurta viaţa?
Singurătatea îţi poate scurta viaţa?
Cel mai nou articol Video:
Armando Lungu: despre vegetarianism și activitatea fizică