Sucul proaspăt de fructe, periculos pentru dinţii copiilor?

Aproximativ 25% dintre copii obişnuiesc să bea cel puţin un pahar cu suc de fructe proaspăt pe zi, se arată în cel mai recent studiu al autorităţilor guvernamentale din Marea ritanie. Însă poate fi considerat acest obicei, aparent unul sănătos, periculos pentru sănătatea dentară a micuţilor?
Sucul proaspăt de fructe, periculos pentru dinţii copiilor?

Aproximativ 25% dintre copii obişnuiesc să bea cel puţin un pahar cu suc de fructe proaspăt pe zi, se arată în cel mai recent studiu al autorităţilor guvernamentale din Marea Britanie. Însă poate fi considerat acest obicei, aparent unul sănătos, periculos pentru sănătatea dentară a micuţilor?

Potrivit Asociaţiei British Dental, un pahar de 150 de ml de suc de portocale pe zi echivalează cu consumul unui fruct, din cele 5 recomandate pe zi, însă stoarcerea acestuia eliberează o cantitate mult mai mare de zahăr şi acizi decât dacă ar mânca fructul în sine, iar acest lucru poate duce la deteriorarea smalţului dentar şi la apariţia cariilor.

Cu toate acestea, părinţii continuă să le dea copiilor cât mai mult suc de fructe natural, cu motivaţia că este sănătos, are multe vitamine şi…este pe placul copiilor.

“Nu trebuie depăşită cantitatea de 150 de ml de suc de fructe pe zi iar între mese este recomandat consumul fie de lapte, fie de apă”, spune dr. Nigel Carter, director executiv British Dental Health Foundation.

Iar pericolele zahărului asupra sănătăţii, fie el din fructe sau dulciuri, nu se opresc aici. Consumat pe termen lung, zahărul poate creşte semnificativ riscul de obezitate, afecţiuni ale inimii, diabet şi steatoză hepatică.


Sursa: DailyMail
 

Paula Rotaru
Paula Rotaru
A debutat în presa de sănătate în anul 2011, în redacția Farmacia Ta. Doi ani mai târziu intră în echipa Ce se întâmplă, Doctore?, alături de care este și astăzi. A scris peste 5.000 de articole în acest timp. Ține legătura cu medici din toate specialitățile și vă aduce zilnic ... citește mai mult
Donează sânge! Fii erou!
Donează sânge! Fii erou!
Cel mai nou articol Video:
Armando Lungu: despre vegetarianism și activitatea fizică