Sexul te face mai deştept!

Potrivit experţilor de la Universitatea Maryland, activitatea sexuală ne face mai inteligenţi, stimulând producţia de celule cerebrale şi ameliorând memoria pe termen lung.
17.01.2014
Sexul te face mai deştept!

Potrivit experţilor de la Universitatea Maryland, activitatea sexuală ne face mai inteligenţi, stimulând producţia de celule cerebrale şi ameliorând memoria pe termen lung, informează dailymail.co.uk, citată de Mediafax.

Experimentul s-a desfăşurat pe animale de laborator şi au constat în monitorizarea activităţii cerebrale a acestora, concluzia fiind că creierele şoarecilor de vârstă mijlocie au produs mai multe celule noi după ce acele exemplare s-au împerecheat.

Totuşi, beneficiile de la nivelul creierului s-au pierdut dacă activitatea sexuală a fost întreruptă.

Un al doilea studiu, realizat tot pe şoareci şi publicat în 2013, sugerează faptul că sexul contracarează efectele pe care stresul le are asupra creierului. Deşi sexul poate să îi facă pe practicanţi mai deştepţi, reciproca acestei teorii nu este neapărat adevărată.

„Chiar dacă eşti deştept, acest lucru nu înseamnă neapărat că vei avea parte de mai mult sex. De fapt, adolescenţii inteligenţi au tendinţa de a-şi amâna iniţierea în activităţile sexuale”, se afirmă într-un studiu apărut pe site-ul publicaţiei The Atlantic.

În orice caz, simpla producţie de noi celule cerebrale ar putea să nu fie suficientă.

Psihologul Tracey Shors a declarat la o conferinţă organizată de Society for Neuroscience că este nevoie însă de multă muncă pentru ca acele celule să supravieţuiască.

Paula Rotaru
Paula Rotaru
A debutat în presa de sănătate în anul 2011, în redacția Farmacia Ta. Doi ani mai târziu intră în echipa Ce se întâmplă, Doctore?, alături de care este și astăzi. A scris peste 5.000 de articole în acest timp. Ține legătura cu medici din toate specialitățile și vă aduce zilnic ... citește mai mult
Cel mai nou articol Video:
Totul despre bypass gastric, operația care tratează obezitatea