Porumbul previne diabetul

Porumbul este recunoscut pentru efectul benefic asupra inimii, fiind o sursă inestimabilă de nutrienti, printre care tiamina (vitamina B1), acidul pantotenic B5, acidul folic, fibrele, vitamina C, fosforul şi manganul.
Porumbul previne diabetul

Porumbul este recunoscut pentru efectul benefic asupra inimii, fiind o sursă inestimabilă de nutrienti, printre care tiamina (vitamina B1), acidul pantotenic B5, acidul folic, fibrele, vitamina C, fosforul şi manganul.

Un grup de cercetători coreeni a descoperit recent că antocianinele prezente în porumbul purpuriu care creşte în Peru şi Chile pot preveni instalarea unei complicaţii grave a diabetului, nefropatia diabetică.

Aceasta apare din cauza concentraţiei mari de glucoză din sânge şi poate ajunge până la insuficienţă renală.

 

Beatrice Osanu
Beatrice Osanu
Beatrice Osanu este unul dintre oamenii “Ce se întâmplă, doctore?” care a asistat la naşterea emisiunii în 2002 şi a revistei în 2005. În anii care au trecut de atunci, a cunoscut sute de medici, nutriţionişti, antrenori de fitness şi psihologi, dar şi celebrităţi care au inspirat-o, ... citește mai mult
Pericolul din vestiarul de sport
Pericolul din vestiarul de sport
Cel mai nou articol Video:
Natalia Pavalachi Pittet, sexolog: Cum discutăm cu copiii și adolescenții despre sex