Pandemia nevaccinaților – numărul noilor cazuri de COVID-19 a crescut în SUA cu 70% în doar 7 zile

16.07.2021
Pandemia nevaccinaților - numărul noilor cazuri de COVID-19 a crescut în SUA cu 70% în doar 7 zile
Sursa foto: Shutterstock

Pandemia nevaccinaților va fi noua normalitate, avertizează directoarea Centrului pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (CDC) din SUA, Rochelle Walensky. Ea spune că numărul noilor cazuri de COVID-19 din SUA a înregistrat o creștere spectaculoasă în ultimele 7 zile. Numărul de noi cazuri a crescut cu o medie de 70%, iar cel al deceselor cu 26% în ultima săptămână, mai ales în statele unde rata de vaccinare anti-COVID este scăzută. 

Directoarea CDC a precizat într-un briefing de presă că varianta Delta a coronavirusului, mult mai contagioasă, este acum dominantă în SUA și acest lucru se observă în creșterea explozivă a numărului de noi cazuri, apărute aproape în totalitate la persoanele nevaccinate, scrie axios.com.

Pandemia nevaccinaților este inevitabilă. 97% dintre persoanele spitalizate în SUA cu COVID-19 nu sunt vaccinate. La nivel național, media zilnică din ultima săptămână depășește 28.000 de noi cazuri, a declarat Rochelle Walensky.

Astfel, directoarea CDC îi îndeamnă pe americani să se vaccineze anti-COVID pentru a fi feriți de formele grave de boală sau chiar de deces. De asemenea, ea precizează că atât vaccinul Pfizer, cât și cel de la Moderna și-au dovedit eficacitatea în cazul variantei Delta a virusului SARS-CoV-2.

Varianta Delta a fost detectată în peste 100 de țări și este acum dominantă la nivel global. Ne confruntăm cu o variantă incredibil de contagioasă, a declarat dr. Anthony Fauci, principalul expert în boli infecțioase din Statele Unite.

În România, valul 4 al pandemiei de coronavirus este mai aproape decât se estima. Potrivit unui studiu recent, numărul real al infectărilor în România este mult mai mare față de raportările oficiale. În condițiile în care avem sub 30% din locuitori vaccinați, este doar o chestiune de timp până când România va intra în al 4-lea val al pandemiei.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru
Paula Rotaru
Senior Editor, [email protected] S-a alăturat echipei Ce se întâmplă, Doctore? în anul 2013. În timp, CSID a devenit a doua sa familie, care cuprinde o mână de oameni pasionați de scris și preocupați ... citește mai mult
Recomandare video
Salată cu paste și jambon de curcan