Olfactoterapia prin parfumuri BIO

Life Care lansează acum şi in România olfactoterapia prin parfumuri Bio.
Olfactoterapia prin parfumuri BIO

Life Care lansează acum şi in România olfactoterapia prin parfumuri Bio.

Olfactoterapia este o ramură a aromoterapiei, care prin inhalarea uleiurilor esenţiale acţionează în sfera psioho-emoţională, iar prin stimularea acestei zone, comportamentul poate fi influenţat, obţinându-se relaxarea, calmul sau, după caz, vitalitatea, energia.

Patty Canac, expert francez în olfactoterapie, a dezvoltat gama de ape de parfumuri bio Acorelle, care au la bază diverse uleiuri esenţiale, ce pot aduce energia, echilibrul, liniştea… starea de bine.

Mecanismul olfactoterapiei
Simţul mirosului are o traiectorie unică neuronală: este în contact direct cu creierul limbic, locul emoţiilor şi al memoriei. În funcţie de parfum, recunoscut şi spoi analizat de creier, corpul induce reglementarea reacţiilor chimice (cardiace, termice, relaxarea, etc), restabilind un echilibru.

Astfel poţi folosi aromele uleiurilor esenţiale pentru acţiunea lor în sfera psioho-emoţională, armonizând stările de spirit ale unei persoane pentru a le modifica emoţiile şi combătând orice disfuncţie trecătoare mentală, psihică.

Olfactoterapia este folosită în scop terapeutic de catre medici pentru a trata traumele neurologice (precum cele legate de pierderea memoriei) şi în parfumerie, uleiurile esenţiale fiind incorporate în parfumuri, aspect cunoscut ca olfactologie.

La evenimentul de lansare a fost prezentă şi Florentina Opriş care a vorbit despre un stil de viaţă sănătos şi impresiile ei după testarea olfactoterapiei (în imagine alături de Romulus Sîrbu, CEO Life care).

Iată care sunt beneficiile parfumurilor BIO faţă de parfumurile convenţionale:

  • 100% ingrediente BIO, provenite din agricultura ecologică, cu certificare ECOCERT;
  • fără nitraţi, fără ftalaţi: întotdeauna utilizaţi în parfumurile clasice pentru a fixa parfumul şi a denatura alcoolul, aceştia predispun la diabet, afecţiuni ale glandelor endocrine şi genitale;
  • fără parabeni: se adresează acelor persoane care sunt alergice la un parfum convenţional;
  • fără molecule sintetice: fenoxietanol, agenţi sintetici de colorare, antioxidanţi, emoliente sintetice sau uleiuri sintetice, parfum  sintetic;
  • fără agenţi de contaminare: pesticide, fertilizatori chimici, GMOs, radioactivitate, metale grele;
  • fără materii prime de origine animală.

Fiecare parfum din gama BIO Acorelle conţine o serie de uleiuri esenţiale combinate după ingredientele lor esenţiale care pot fi clasificate în 3 familii majore: energizante, de echilibrare şi liniştitoare.

Pentru echilibru există câte un parfum destinat nevoilor de Armonie, Echilibrare şi Afecţiune.
Pentru liniştire există câte un parfum destinat nevoilor de Relaxare, Linişte şi Diminuarea stresului.
Pentru energie există câte un parfum destinat nevoilor de Energie, Încredere şi Împlinire.

Evident aromele ce trebuie folosite sunt cele corespunzătoare unei anumite stări.

Mai multe informaţii despre parfumurile din gama Bio Acorelle găsiţi pe www.life-care.com.

Cel mai nou articol Video:
Dr. Horia Cioflan: chirurgia robotică în afecțiunile ginecologice