O nouă sală de operaţii cu dotări de ultimă generaţie este deschisă la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti

Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti dispune de o nouă sală de operaţii unde se vor efectua anual aproximativ 1600 de intervenţii. Acest lucru este posibil graţie programului de responsabilitate socială ,,Energie pentru o şansă la viaţă”, finanţat de GDF SUEZ Energy România şi implementat în parteneriat cu Asociaţia Dăruieşte Viaţă.
O nouă sală de operaţii cu dotări de ultimă generaţie este deschisă la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti

Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti dispune de o nouă sală de operaţii unde se vor efectua anual aproximativ 1600 de intervenţii.

Acest lucru este posibil graţie programului de responsabilitate socială ,,Energie pentru o şansă la viaţă”, finanţat de GDF SUEZ Energy România şi implementat în parteneriat cu Asociaţia Dăruieşte Viaţă.

Proiectul demarat la sfârşitul anului trecut în colaborare cu echipa medicală a Secţiei Chirurgie IV a vizat amenajarea sălii de operaţie şi achiziţionarea aparaturii necesare pentru intervenţiile chirurgicale ce vor fi efectuate aici. Valoarea finanţării din partea GDF SUEZ Energy România este de 235.000 de euro.

Echipamentele achiziţionate în acest proiect au  fost: o linie laparoscopică de ultimă generaţie ce permite abordarea unor tipuri noi de patologii chirurgicale şi care prezintă posibilitatea interconectării cu aparatură endoscopică sau colonoscopică, un aparat de anestezie ultramodern, o masă de operaţii modulabilă, lămpi de iluminat cu camere încorporate, un defibrilator, un aspirator chirurgical.

Noua aparatură oferă şi posibilitatea upgradării permanente, lucru esenţial având în vedere evoluţia rapidă a tehnologiei medicale. Sala de operaţii este dotată şi cu un sistem video care permite transmiterea în direct a intervenţiilor chirurgicale în sala de curs, oferind astfel studenţilor şi rezidenţilor posibilitatea să-şi însuşească mai bine metode şi tehnici specifice diferitelor patologii.

«Mă bucur oricând pot face ceva pentru pacienţii Spitalului Universitar de Urgenţă, dar şi pentru cei care, cu abnegaţie, fac bine – medici, asistente, infirmiere. Fie folosind fonduri publice guvernamentale, fie folosind fonduri europene, fie, cum este în acest caz, realizând parteneriate veritabile cu organizaţii non-guvernamentale şi investitori strategici, trebuie să construim un spital modern şi competiţional, deschis oamenilor.» a declarat Profesor Doctor Cătălin Cîrstoiu, Manager Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti.

„Odată cu dotarea noii săli de operaţie, obiectivul nostru este să creştem, pe de o parte, numărul intervenţiilor chirurgicale realizate anual, iar pe de altă parte numărul intervenţiilor chirurgicale laparoscopice minim invazive, reuşind astfel să ne apropiem cât mai mult de tendinţele moderne de tratament. Pentru secţia noastră este, cu siguranţă, cea mai mare investiţie din ultima perioadă.” a declarat Profesor Doctor Costel Savlovschi, medic primar chirurg, Doctor în Ştiinţe Medicale.

„Am ales să susţinem proiectul „Energie pentru o şansă la viaţă” pentru că sănătatea este foarte importantă pentru noi toţi, iar prin investiţia companiei noastre în acest domeniu sperăm să aducem o schimbare pozitivă pentru toţi beneficiarii proiectului: pacienţii care vor beneficia de condiţii medicale mai bune, medicii de aici care vor putea exercita un act medical de calitate şi generaţiile de rezidenţi care se vor forma în secţia de chirurgie a acestui spital.”, a declarat Eric Stab, Preşedinte Director General GDF SUEZ Energy România.

„Această investiţie face să crească numărul de operaţii efectuate în cadrul Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti şi, implicit, numărul de vieţi salvate.

Implicarea GDF SUEZ Energy România înseamnă că putem spera să ajungem din urmă dotările internaţionale în ce priveşte aparatura din clinicile de stat”, a declarat Carmen Uscatu, Preşedintele Asociaţiei Dăruieşte Viaţă.


În cadrul Secţiei Chirurgie IV operaţiile se desfăşoară atât în regim de urgenţă, cât şi electiv, cuprinzând o gamă largă de patologii: digestivă (colecistectomii, apendicectomii, neoplazii intestinale, gastrice), hepatică, a peretelui abdominal (hernii, eventraţii, evisceraţii), cura varicelor hidrostatice, neoplazii de sân, neoplazii genitale.

Scopul deschiderii unei noi săli de operaţie îl reprezintă dublarea numărului intervenţiilor chirurgicale realizate şi creşterea intervenţiilor chirurgicale laparoscopice minim invazive care să permită pacienţilor o recuperare rapidă. Inainte de realizarea acestei investiţii, în această secţie se desfăşurau anual aproximativ 800 de intervenţii, dintre care aproximativ 250 de intervenţii erau realizate laparoscopic.

Cel mai nou articol Video:
Ce este atașamentul și cum îți influențează viața