Mihaela Bilic: „Sănătatea începe din farfurie!”

Cu ocazia Zilei Mondiale a Sănătăţii, celebrată în fiecare an pe data de 7 aprilie, un cunoscut lanţ de supermaketuri, în parteneriat cu Chef Cezar Munteanu şi medicul nutriţionist Mihaela Bilic, a demarat o campanie de educare a părinţilor şi copiilor deopotrivă în ceea ce priveşte alimentaţia echilibrată şi stilul de viaţă sănătos.
Mihaela Bilic: „Sănătatea începe din farfurie!”

Cu ocazia Zilei Mondiale a Sănătăţii, celebrată în fiecare an pe data de 7 aprilie, un cunoscut lanţ de supermaketuri, în parteneriat cu Chef Cezar Munteanu şi medicul nutriţionist Mihaela Bilic, a demarat o campanie de educare a părinţilor şi copiilor deopotrivă în ceea ce priveşte alimentaţia echilibrată şi stilul de viaţă sănătos.

Programul se numeşte „Sănătatea începe din farfurie” şi vizează peste 12.000 de elevi din clasele I-IV din Bucureşti şi 14 judeţe ale ţării, precum şi părinţii acestora.


Misiunea declarată a acestei campanii este de a milita pentru o atitudine pozitivă faţă de nutriţie, fără restricţii şi diete neadecvate, promovate în general adulţilor, care să conducă la dezechilibre sau la o opoziţie din partea copiilor şi a părinţilor.

Anul acesta, acţiunile se concentrează pe creşterea afinităţii şi ataşamentului copiilor faţă de legume şi fructe – superalimentele care stau la baza nutriţiei echilibrate. Acestea sunt transformate, pe baza atributelor lor principale, în personaje supereroi de benzi desenate, cu superputeri, cu care copiii să se identifice şi care să le servească drept modele.

Elevii incluşi în program vor urma lecţii împreucă cu Chef Cezar Munteanu, unul dintre cei mai cunoscuţi şi carismatici bucătari din România, precum şi cu profesorii din şcoli. Acestea vor fi continuate acasă, indiividual sau alături de părinţi, prin materiale educaţionale şi de divertisment.

Tărim într-o lume bombardată de informaţii, de cele mai multe ori negative şi neavizate, despre ce trebuie sau nu trebuie să mâncăm. Fără grăsimi, fără prăjeli, fără carne de porc, fără zahăr, o listă nesfârşită de sfaturi şi interdicţii duse la extrem. Copiii nu trebuie să crească într-un mediu în care mÂncarea este diabolizată sau transformată în recompensă. Gustul se educă, iar preferinţele alimentare şi relaţia pozitică cu mâncarea se construiesc în copilărie. Celor mici nu trebuie să le interzicem, ci să le explicăm rolul fiecărui aliment. O dietă diversificată şi echilibrată este cheia sănătăţii, iar corect din punct de vedere nutriţional înseamnă să mâncăm puţin din toate, a declarat Mihaela Bilic.

Pentru părinţi, Chef Cezar a conceput o colecţie de reţete uşor de pregătit pentru copii, echilibrate, axate pe un aport crescut de fructe şi legume şi pe tehnici de gătire care să le facă mai atractive ca gust şi prezentare.
Dr. Mihaela Bilic  completează colecţia de reţete cu recomandări nutriţionale şi sfaturi care să ajute părinţii în pregătirea unor mese gustoase şi sănătoase pentru cei mici.

Paula Rotaru
Paula Rotaru
A debutat în presa de sănătate în anul 2011, în redacția Farmacia Ta. Doi ani mai târziu intră în echipa Ce se întâmplă, Doctore?, alături de care este și astăzi. A scris peste 5.000 de articole în acest timp. Ține legătura cu medici din toate specialitățile și vă aduce zilnic ... citește mai mult
Cel mai nou articol Video:
Ce este atașamentul și cum îți influențează viața
Recomandări:
Depresia, detectată direct de pe telefon
Depresia, detectată direct de pe telefon
Activitatea fizică arde mai puține calorii decât te-ai fi așteptat STUDIU
Activitatea fizică arde mai puține calorii decât te-ai fi așteptat STUDIU