Mâncaţi struguri şi soia!

Strugurii, bogaţi în potasiu şi antioxidanţi, şi soia sunt considerate "arme" eficiente pentru a preveni declanşarea hipertensiunii arteriale, un important factor de risc cardiovascular, au anunţat autorii a două studii ce au fost prezentate la un important forum din domeniul cardiologiei.
09.08.2012
Mâncaţi struguri şi soia!

Strugurii, bogaţi în potasiu şi antioxidanţi, şi soia sunt considerate „arme” eficiente pentru a preveni declanşarea hipertensiunii arteriale, un important factor de risc cardiovascular, au anunţat autorii a două studii ce au fost prezentate la un important forum din domeniul cardiologiei.

În ceea ce priveşte strugurii, acesta a fost primul studiu controlat din punct de vedere ştiinţific, care a monitorizat efectul avut de consumul zilnic al acestor fructe asupra tensiunii arteriale la pacienţi hipertensivi.

Pentru soia, cercetătorii au analizat datele provenind dintr-un studiu început în 1985 pentru a cuantifica riscul de maladii coronariene la tinerii adulţi americani.
 

Tags:
Urmărește CSID.ro pe Google News
Andra Nastase
Andra Nastase

Nascuta intr-o familie cu bunici iscusite la gatit, din ale caror maini ieseau prajituri demne de Cartea Recordurilor categoria Gusturi Divine, inzestrata cu un metabolism extrem de capricios, a se citi lenes, si indragostita de tot ce inseamna delicatesa pe lumea asta, Pofticioasa ... citește mai mult

Recomandare video
Cancerul de sân la femeile tinere: ce e de făcut?