Endoscop de unica folosinta

Endoscopia viitorului se anunta a fi mai simpla, intrucat va fi realizata cu ajutorul unui endoscop extrem de subtire, dotat cu o camera de luat vederi la fel de mica precum un graunte de sare si care, iata noutatea, va putea fi aruncat imediat dupa utilizare.
Endoscop de unica folosinta
Endoscop de unica folosinta

Dupa revolutia seringilor de unica folosinta a venit randul si altui instrumentar medical sa faca valuri.

Endoscopia viitorului se anunta a fi mai simpla – doar pentru medici, desigur! – intrucat va fi realizata cu ajutorul unui endoscop extrem de subtire, dotat cu o camera de luat vederi la fel de mica precum un graunte de sare si care, iata noutatea, va putea fi aruncat imediat dupa utilizare.

Un institut de inginerie din Germania a anuntat ca are posibilitatea de a produce mii de astfel de instrumente, cu costuri foarte reduse.

In aceste conditii, adio timp pierdut si cheltuieli cu sterilizarea celor care se folosesc in prezent. In plus, camera cu care este dotat subtirelul endoscop al viitorului este mai performanta decat cele conventionale, transmisia video fiind mai rapida, iar intreaga aparatura pe care va trebui sa o inghitim – extrem de mica.

Sursa: Science Daily

Diana Suciu

Diana Suciu este un jurnalist cu experienţă în realizarea de ştiri şi articole pentru on line, fiind unul dintre primii redactori ai site-ului “Ce se întâmplă, doctore?”. De-a lungul timpului, Diana Suciu a scris sute de ştiri, articole şi interviuri atât pentru revista “Ce se întâmplă, ... citește mai mult

Cel mai nou articol Video:
Dan Zaharescu, director executiv ARPIM: importanța accesului rapid la medicamente de ultimă generație